Tanara din Suceava, olimpica internationala la limba polona, premiata la „Lingua FEST III”, la Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţa Comisiei Europene în România împreună cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi cu Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale au organizat, la București, evenimentul intitulat „Lingua FEST III”.

Acesta a avut loc pe data de 17 octombrie 2014, la Reprezentanţa Comisiei Europene în România, și s-a urmărit promovarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale,  sublinierea importanţei respectului faţă de diversitatea lingvistică şi culturală, sprijinirea politicilor europene vizând promovarea limbilor şi multilingvismului.

La acest eveniment, județul Suceava a fost reprezentat de profesorul Cristina Albu, inspector şcolar pentru limba polonă la IȘJ Suceava.

Potrivit ISJ Suceava, manifestarea a reunit, la Bucureşti, 12 elevi câștigători ai premiului I la etapele naționale ale olimpiadelor la limbile materne. Printre olimpici s-a regăsit şi Karolina Drozdek, elevă a Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului care a obţinut premiul I la Olimpiada națională de limba polonă maternă, eveniment organizat în județul Suceava în luna aprilie 2014.

Ca urmare a acestui premiu, Karolina Drozdek, alături de alte două eleve sucevence (Iuliana Iuraşek  de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” din Gura Humorului şi Monica Balac de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” din Suceava) a reprezentat România la olimpiada internaţională de limba polonă din Varşovia-Polonia, ce a avut loc în luna aprilie a acestui an.

În cadrul festivităților, elevii au citit fragmente din „Odiseea” în limbile materne, au participat la cele trei ateliere (Mobilitatea şi dezvoltarea competenţelor lingvistice, Excelenţă în educaţie lingvistică, Limbile şi ofertele pieţii muncii în domeniu) şi au fost premiaţi.

 lingua fest III

lingua fest III.jpg (1)

Tânăra olimpică suceveană, Karolina Drozdek alături de inspectorul școlar Cristina Albu au fost invitate la Ambasada Republicii Polone din Bucureşti pentru a li se oferi diplome, iar ambasadorul Marek Szczyciel i-a oferit elevei o tabletă drept premiu pentru rezultatele foarte bune obţinute la olimpiada naţională şi olimpiada internaţională de limba polonă.

lingua fest III.jpg (2)


Intră acum și în grupul de