Unul dintre poemele scriitorului sucevean Constantin Severin a aparut in prestigioasa revista americana „World Literature Today”


Intră acum și în grupul de

Prestigioasa revistă americană de literatură World Literature Today” a publicat în paginile sale un fragment dintr-un poem ce îi aprține artistului și scriitorului sucevean Constantin Severin, ilustrat de o pictură din seria Expresionismul Arhetipal a artistului.

 constantin severin in revista americana de literatura

Numărul din noiembrie al revistei literare americane dedicate literaturii lumii este consacrat literaturii central-europene la cea de-a 25–a aniversare de la căderea Zidului Berlinului. Astfel, un fragment dintr-unul din cele mai bune poeme ale artistului sucevean Constantin Severin, Zid şi Neutrino, tradus de Carla Baricz, a fost inclus. Prin publicarea în „World Literature Today”  a fragmentului de poem s-a dorit promovarea literaturii central-europeane postcomuniste (1989-2014).

„Poemul publicat în World Literature Today face parte din viitoarea mea antologie în limba engleză, „Zid Şi Neutrino. Poetul la New York”. Această carte în curs de traducere beneficiază de o prefaţă semnată de cunoscutul scriitor italian Manrico Murzi, fostul discipol şi asistent universitar al faimosului poet Giuseppe Ungaretti (primul câştigător al Premiului Internaţional Neustadt, în 1970)”, a declarat Constantin Severin.

El a mai transmis că directorul adjunct şi redactorul şef al revistei americane, scriitorul Daniel Simon, care a fost coordonatorul numărului axat pe opera central-europeană i-a sugerat să ilustreze textul cu o pictură din seria „Expresionismul Arhetipal”, Text şi Timp 81, ulei pe pânză, 50×70 cm din 2011.

 „World Literature Today, revista de literatură şi cultură internaţională a Universităţii din Oklahoma, care apare o dată la două luni, aflată în cel de-al 88 –lea an de apariţie continuă, este una dintre cele mai bune şi mai influente reviste literare/culturale în domeniul literaturii globale, renumită nu numai prin remarcabilul efort de a scana literatura actuală dar şi prin prestigiosul său Premiu Internaţional Neustadt, aşa-numitul Nobel American”, a arătat artistul sucevean Constantin Severin.


Intră acum și în grupul de