Ministerul Sanatatii va trebui sa tina cont de motiunea Colegiului Medicilor


Intră acum și în grupul de

El a explicat ca in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Colegiului Medicilor din Romania care s-a desfasurat in cursul saptaminii trecute, s-a adoptat o motiune care a fost prezentata conducerii Ministerului Sanatatii.

Potrivit documentului respectiv, CM Romania solicita, printre altele, reconsiderarea bugetului alocat Sanatatii la valoarea de 5-6% din PIB, iar Fondul National Unic al Asigurarilor de Sanatate sa fie separat de bugetul consolidat al statului, distribuirea echitabila a bugetului sanitar pe sectoare de activitate, realizarea de catre CNAS a unei evidente clare a asiguratilor si asigurarea sumelor necesare ingrijirii intregii populatii.

“Cerem revenirea medicilor la conditia de medici si nu la cea de contopisti in serviciul Caselor de asigurari si Directiilor de Sanatate Publica”, se arata in motiunea CMR.

In cazul in care revendicarile solicitate de CMR nu vor fi satisfacute in totalitate, medicii vor refuza in masa semnarea contractelor care asigura ingrijirea bolnavilor in 2005.


Intră acum și în grupul de