„Festivalul Slatiorii – Traditii si Obiceiuri din Slatioara si Buda” a avut loc la Risca


Intră acum și în grupul de

În comuna suceveană Rîşca, a avut loc, duminică, de Sf. Dumitru, FESTIVALUL SLĂTIORII – TRADIȚII ȘI OBICEIURI DIN SLĂTIOARA ȘI BUDA”.

Potrivit organizatorilor, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina”, Primăria și Consiliul Local Rîșca, evenimentul a avut ca scop sporirea dimensiunii interculturale, prin participarea unor ansambluri de muzică și dans tradițional, atragerea unui număr cât mai mare de tineri dansatori și interpreți de muzică populară ,pentru promovarea folclorului specific zonelor pe care le reprezintă.

„Invitații, formații artistice de amatori, au impresionat publicul cu cântece și obiceiuri străvechi, demonstrându-le că românii nu și-au pierdut rădăcinile, că au valori care merită să fie respectate, cunoscute, conservate, promovate și transmise tinerei generații”, au arătat organizatorii.

Evenimentul a debutat cu Târgul meșterilor populari “Meșteșug și tradiție”, a urmat parada  tuturor formațiilor participante, după care a avut loc festivalul propriu-zis prin susținerea de către fiecare participant a unui moment artistic specific zonei pe care o reprezintă.

La manifestare au susținut un variat program artistic Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu” din Suceava, alături de care au evoluat și Andreea Chisăliță, Iftime Andrei, Steclaru Andreia, Candrea Maxim Ionuț, Petroaie Doina Elena,  Ansamblul Folcloric “Balada”  Fălticeni – coordonator Maria Tanasă, Grupul vocal “Flori de măr “ Rîșca- coordonator Mihaela Grădinaru, Fanfara Stamate, com. Fîntînele – coordonator Vasile Leontică.


Intră acum și în grupul de