Barbat cu arsuri pe fata si maini, in urma unui incendiu puternic izbucnit la o gospodarie din Marginea

Un incendiu puternic a izbucnit duminică seară la o gospodărie din Marginea, pentru stingerea focului intervenind cu şapte autospeciale şi o ambulanţă SMURD pompierii militari de la subunităţile din Rădăuţi, Siret şi Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Marginea, Suceviţa şi Volovăţ, sub comanda generalului de brigadă Ion Burlui, inspectorul şef al pompierilor suceveni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU “Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la casa şi anexele unei gospodării, proprietatea Mariei I, precum şi la acoperişul unei locuinţe aflată în imediata apropiere, existând pericolul de propagare la gospodăriile învecinate.

Incendiu bogdaneasa falcari ISU pompieri

“Au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, adăpostul de animale, depozitul de furaje şi bucătăria de vară, cu o suprafaţă totală de 150 de metri pătraţi, magazia de lemne pe 50 de metri pătraţi, circa 10 metri cubi lemn de foc, alte bunuri şi obiecte de mobilier din interiorul bucătăriei.

Flăcările au afectat şi 30 de metri pătraţi din acoperişul casei de locuit învecinate, ce aparţine Elenei B. Pompierii militari, alertaţi de vecini, l-au evacuat pe Gheorghe B., în vârstă de 58 de ani, care se afla în interiorul locuinţei. Acesta, deoarece a suferit arsuri de gradele I şi II la nivelul feţei şi al mâinilor, a primit îngrijiri medicale din partea echipajului de pompieri paramedici SMURD, după care a fost transportat la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Echipajul SMURD a mai acordat primul ajutor medical unei femei, Maria B., în vârstă de 46 de ani, care a suferit un atac de panică, însă pentru aceasta nu a fost necesar transportul la o unitate spitalicească”, a declarat Găleată.

El a precizat că Incendiul a fost lichidat la ora 21:40, cauza probabilă de izbucnire a focului fiind efectul termic al curentului electric, generat de instalaţia electrică defectă, cu improvizaţii.

“Din fericire, graţie intervenţiei prompte a pompierilor militari şi a celor civili, au fost salvate cele două case de locuit şi gospodăriile învecinate”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al ISU “Bucovina” Suceava.

loading...