Nechifor: „In municipiul Suceava e interesant numarul foarte mare de voturi pe listele suplimentare”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul Consiliului Judetean Suceava

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava si al PSD Suceava:

„Va anunt ca avand norocul unei vremi favorabile, cu tempertauri anuntate a fi destul de bune, lucrarile in executie la nivelul administratiei judene continua in ritm sustinut. La aerooport am depasit cu mult de 1,5 km. Ne apropiem de terminarea primului strat de asfalt.

Reusim sa recuperam timpul pierdut la inceputul verii cand a plouat foarte mult. Au fost circa 56 de zile de ploaie in iunie si iulie. Speram ca toamna sa fie bogata pentru toti. Continam lucrarile  DJ-uri. Am trecut sambata pe la lucrarea Mihoveni-Costana si in doua zile finalizam partea de beton si incepem si asfaltarea dinspre Costana prin codru. Cred ca miercuri vom avea o discutie tehnica cu cei care vor fi desemnati castigatori la centura Sucevei.

Am luat in calcul si o parte de siguranta a traficului in sensul ca toate lampile de semnalizare in sensul giratoriu de la soseaua de centura sunt noi si asigura luminozitatea pe timp de noapte. Foarte multe trasee circulate sunt marcate si am reusit sa acoperim un numar record de km.

A fost de departe un prim tur de scrutin mai special. O competitie ce s-a dus aproape in doi. Practic, nu au fost challengeri pentru finala. Restul candidatilor au obtinut scoruri relativ mici sub 10 procente. Competitia continua. Din zi si pana in seara si sper sa ne alegem presedintele si sa schimbam o epoca mare, 10 ani, cand cei de la PDL au fost aproape tot timpul al guvernare. Lupul isi schimba parul, dar naravul ba.

La Suceava e un scor foarte important pentru Ponta si e un sentiment placut cand vezi ca cei care traiesc aici si-au exprimat votul pentru Ponta. PSD e in crestere evidenta. La ultimele alegeri, PSD s-a inchis pe un scor de 40 %. Acum, la turul 1, am obtinut 43,8. Asta inseamna destul de mult in plus. Prezenta la vot a fost si mai mare ca la europene.

Politica se face pe tendinte. S-a vazut din practica alegerilor. Pentru PSD sunt in crestere. Turul doi inseamna insa altceva si o campanie foarte bine sustinuta si sper sa fim in masura sa ne putem porni cat mai repede. Asteptam ca la nivel national sa fie constituita formula social-liberala de continuare a guvernarii. Nu am parasit principiile guvernarii USL. Vom vedea si la Suceava cum putem fructifica orice oportunitate pentru un scor bun pentru Ponta.

Tariceanu a obtinut un scor important si sunt localitati ca Humor, Siret sau Dumbraveni care au obtinut scor bun. La Suceava, lucrurile sunt clare, PNL nu mai exista deloc, ci doar Flutur si echipa sa. Pentru cei care doresc si poate au uitat perioada 2008-2012 e o optiune si acest partid. Sunt convins ca multi nu au uitat ce s-a intamplat atunci si sper ca mesajul meu sa fie decodat corect. Noi, cei de la PSD, pe formula social-liberala, vom fi de incredere.

PSD a avut o prestatie buna alaturi de partenerii sai si daca ar fi sa spun un lucru deschis cred ca deja ne-am obtinut  obiectivul lansat public in 2010 cand am candidat la presedintia PSD, cand am candidat cu o platforma-din nou primii. Spuneam atunci ca vrem sa fim primul partid politic din judet. Am reusit asta chiar daca am facut-o in doua etape. PSD e la Suceava prima formatiune si mergem mai departe pe platforma initiala.

Nu am facut o analiza punctuala pe sectii de votare, dar in municipiul Suceava e interesant numarul foarte mare de voturi pe listele suplimentare. In Itcani si alte zone cunoscute ca trasee turistice sunt foarte multe voturi. Vom cere copii dupa liste ca nu cumva sa fi votat in nestire. In Itcani, dupa informatiile mele, au votat doua autocare din Vaslui. Lucrurile astea vor trebui intelese. Sunt si localitati unde exista zone de tranzit.

In Itcani nu prea stiu sa fie vreun traseu turistic. Vom vedea si vom analiza toate situatiile.”


Intră acum și în grupul de