Amenintat si santajat, un adolescent de 14 ani din Cosna a luat bani din casa si le-a dat agresorilor


Intră acum și în grupul de

Trei tineri dintr-o comună din Vatra Dornei au fost identificați de polițiști după ce au amenințat timp de aproape două luni un băiat de 14 ani și au reușit să obțină de la acesta 2.900 de lei. Doi dintre adresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar al treilea este cercetat în stare de libertate.

bani 2

Potrivit IPJ Suceava, adolescentul de 14 ani, din comuna Coșna, a fost şantajat timp de aproape două luni, el fiind constrâns prin amenințare cu acte de violență de trei persoane de 20, 30 și 17 ani, toţi din localitate. Minorul a anunțat poliția abia în cursul zilei de luni, 3 noiembrie.

Din cercetări, agenții de poliție au stabilit că băiatul de 14 ani este elev la o școală din Vatra Dornei şi îi cunoștea din vedere pe cei trei. La începutul anului școlar minorul a stat la internat, ocazie cu care, a fost abordat de tânărul de 20 de ani și de cel de 30 de ani pentru a le împrumuta 30 de lei. Drept garanție pentru suma împrumutată cei doi i-au aruncat un telefon mobil spre geamul de la etajul I al internatului, însă din cauză că nu a reușit să-l prindă, mobiliul s-a spart de betonul trotuarului.

Profitând de naivitatea elevului, cei doi l-au amenințat cu acte de violență că a distrus telefonul, solicitându-i să le plătească contravaloarea. Astfel, în perioada 22 septembrie – 28 septembrie, minorul a luat bani de la domiciliul bunicilor săi din comuna Coșna, fără știrea acestora. El le-a dat celor doi agresori 200 de euro și 200 de lei.

Procedând în același mod, bărbatul de 30 de ani împreună cu un alt tânăr de 17 ani l-au amenințat din nou pe adolescent, iar acesta de frică le-a dat 230 de euro, 110 dolari și 600 de lei în perioada 3 octombrie -16 octombrie.

Cei trei tineri agresori au fost prinși de polițiști, ei recunoscând faptele comise și că sumele primite din partea adolescentului le-au cheltuit în scopuri personale. Cei doi bărbați de 20 și 30 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, polițiștii întocmindu-le dosar penal pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de şantaj.

În cazul tânărului de 17 ani polițiștii au dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de şantaj și măsura preventivă de control judiciar.


Intră acum și în grupul de