Tariceanu vrea recalcularea rapida a pensiilor


Intră acum și în grupul de

„Pot sa anunt ca primii pensionari care vor intra in sistemul de pensii recalculate vor beneficia de aceste recalculari incepand cu luna februarie. I-am cerut in mod clar ministrului Muncii sa-si asume toata responsabilitatea pentru ducerea la bun sfarsit a acestui proiect, pana la finele anului 2005”, a spus premierul Tariceanu intr-o declaratie de presa.

Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Gheorghe Barbu a aratat ca sumele necesare pentru acordarea pensiilor recalculate vor fi asigurate de la Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat. Acesta se va majora cu 10.000 miliarde lei in acest an, datorita mentinerii cotelor de CAS din anul 2004. In plus, ministrul a mentionat ca este posibila recurgerea la o rectificare bugetara, in cazul in care sumele atrase nu vor fi suficiente.

Cresterea cu 3.100 a numarului angajatilor ministerului va face posibila incheierea procesului de recalculare pentru toti pensionarii, pana la sfarsitul anului 2005.

Aceasta chestiune nu se afla pe ordinea de zi initiala a sedintei Guvernului, ea fiind introdusa de premierul Calin Popescu Tariceanu.


Intră acum și în grupul de