Plata taxei de drum aminata pina la 31 ianuarie


Intră acum și în grupul de

Pana la aceasta data conducatorii auto care circula pe drumurile nationale fara a face dovada detinerii rovinietei si a documentului ce atesta plata nu vor fi amendati de organele abilitate, echipele de control ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si cele ale politiei rutiere, se arata intr-un comunicat al Ministerului.

In prezent, rovinieta poate fi cumparata din 1.119 locatii, din care 433 oficii postale, 350 statii de distributie carburant Petrom, 70 Rompetrol, 74 Mol, 76 subunitati ale CNADNR. Incepand de vineri, 14 ianuarie 2005, rovinietele vor fi distribuite etapizat si prin 70 statii de distributie carburant OMV, iar de luni, 17.01.2005, conducatorii auto vor putea plati tariful si la 46 sucursale CEC, din care 40 de puncte de vanzare in orasele resedinta de judet si 6 in Bucuresti.

Documentele necesare la achizitionarea rovinietei sunt: certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a vehiculului (in copie sau original, dupa caz), iar pentru autovehiculele in sistem leasing este nevoie de o copie a contractului. Persoanele juridice vor prezenta si certificatul unic de inregistrare a societatii (in copie).

Utilizatorul poate folosi orice modalitate de plata acceptata in punctul de vanzare sau de distributie (numerar, card, ordin de plata). El va primi autocolantul si bon fiscal, chitanta sau factura, in functie de distribuitor.


Intră acum și în grupul de