PNTCD si URR au lansat Manifestul Popular


Intră acum și în grupul de

Romani,

Ultimele alegeri au demonstrat ca manipularea opiniei publice prin controlul mass-media, cumpararea „bunavointei” unor categorii de alegatori si chiar fraudele evidente inregistrate la alegeri sunt insuficiente pentru castigarea sau pastrarea puterii. Electoratul din tara noastra s-a maturizat. Cei mai multi dintre dumneavoastra au votat pentru o schimbare. Majoritatea nu isi mai doreste stabilitatea falsa de care am avut parte in ultimii ani si care parea sa ne condamne pe mai departe la o existenta mizera, la restrangerea libertatilor civile, cu un partid-stat dominat de clanuri corupte.

Romanii anului 2005 pretind o veritabila schimbare a clasei politice, a obiectivelor urmarite, a metodelor de guvernare si a climatului social din tara.

La 28 noiembrie si 12 decembrie 2004 nu a invins dreapta, ci nevoia de dreptate si adevar. Sa nu uitam ca pentru dreptate si adevar, Partidul National Taranesc Crestin Democrat – PNTCD a luptat pe rand cu FSN-FDSN-PDSR-PSD si a platit scump aceasta consecventa. Nu intamplator exista in Romania numeroase partide care se revendica crestin-democrate sau populare. Ele sunt expresia dorintei de moralitate, generata de coruptia, saracia si nedreptatea care predomina in societatea noastra, dar si de interesul unora de a mentine dispersat curentul crestin-democrat.

Uniunea pentru Reconstructia Romaniei – URR a aparut pe scena politica tocmai din dorinta tinerei generatii de a accelera procesul de reformare a clasei politice printr-o infuzie de oameni onesti si competenti care au demonstrat succes profesional prin munca, fara a folosi pentru aceasta banul public sau manevrele oligarhice.

Drumul pe calea cea dreapta trebuie continuat cu forte sporite. Schimbarea de profunzime de care avem nevoie va cere numeroase eforturi. Noua clasa politica se va naste treptat, implicand multe forte inca nefolosite. Daca cerem mai mult de la aceasta noua clasa politica, se cuvine sa-i si daruim mai mult din competenta, energia si resursele noastre, ale fiecaruia. Noi, crestin-democratii, dorim sa fructificam aceasta rascruce istorica.

Dorind afirmarea crestin-democratiei in viata publica a noii Romanii, apreciem drept obligatorie indeplinirea a trei conditii fundamentale:

1. Prima conditie vizeaza unificarea fortelor crestin-democrate intr-un partid modern. Opinia publica nu va mai primi mesaje politice disparate sau informatii sporadice despre diferite formatiuni crestin-democrate, ci se va auzi numai vocea distincta a viitorului partid popular, crestin-democrat, pe care ne angajam a-l construi pentru promovarea ofertei politice a crestin-democratilor din Romania.

2. A doua conditie priveste alcatuirea unui Program de guvernare capabil sa diferentieze, prin forma, continutul si orientarea sa, proiectul pe care crestin-democratii – uniti in noul partid – il vor propune poporului roman. Principalele elemente de doctrina se vor regasi in Statutul noului partid popular, crestin-democrat, care va fi adoptat la Congresul extraordinar al unificarii fortelor crestin-democrate din Romania.

3. A treia conditie se refera la nevoia urgenta de a deveni atractivi pentru categoriile creatoare de progres ale societatii, in primul rand tineretul roman, dar si intelectualii, intreprinzatorii mici si mijlocii din industrie, agricultura, comert si servicii, prin practicarea unui sistem modern de relatii publice.

Noul partid popular, crestin-democrat, va urmari coerenta actiunii politice, pe temeiul principiilor si valorilor crestin-democrate, in primul rand al moralei crestine, folosind mijloacele unei comunicari eficiente.

Cele „doua Romanii” evocate la sfarsitul campaniei electorale din 2004 prefigureaza un sistem politic bipolar. Avand ca model sistemul multi-partidic european, dominat de crestin-democratie, social-democratie si liberalism, noi, crestin-democratii, ne propunem sa cream o singura Romanie: prospera, puternica si demna. De aceea, avem convingerea ca prezenta noastra in viata politica romaneasca este necesara, intrucat stim ca viziunea noastra are un specific util, cu un potential social si national demn de interesul compatriotilor nostri.

Social-democratii propovaduiesc o egalitate inchipuita, cu toate ca saracia – din pacate foarte concreta – continua sa se intinda in Romania.

Liberalii urmaresc reducerea interventiei statului si dereglementarea pietei, desi este demonstrat ca solutiile liberale produc o societate care se imparte mereu, dramatic, intre cei avuti si cei nevoiasi.

Crestin-democratia este singura doctrina axata pe dezvoltarea fiecaruia si solidaritatea tuturor. Romania va cunoaste viitorul european pe care-l merita daca va reusi sa asigure egalitatea sanselor, respectarea drepturilor democratice ale persoanelor si cultivarea traditiei crestine. Aceasta este misiunea pe care ne-o asumam, alaturi de Partidul Popular European, din care viitorul partid popular, crestin-democrat, din Romania va continua sa faca parte de drept si de fapt.

Va multumim tuturor celor care ne-ati fost alaturi pana acum si vrem sa va dovedim ca prestatia viitorului partid popular, crestin-democrat, va fi mult mai convingatoare, de esenta pentru spatiul politic romanesc. Avem nevoie de puterea ideilor, de valori intelectuale si de prospetimea unui stil mai combativ. Ne este de folos mai mult ca oricand mostenirea lui Corneliu Coposu, care ne-a oferit modelul omului politic demn, principial, dar intelegator si vizionar, si care isi va gasi printre membrii viitorului partidului popular, crestin-democrat, cei mai vrednici urmasi.

Credem ca Dumnezeu va binecuvanta sinceritatea responsabila cu care ne implicam in acest demers important pentru prezentul si viitorul Romaniei.

Va chemam pe toti cei care credeti in valorile crestin-democrate sa construim impreuna un partid popular, crestin-democrat, modern si puternic, in slujba poporului roman.

Manifestul este semnat de Gheorghe CIUHANDU, presedinte

Partidul National Taranesc Crestin Democrat – PNTCD si de Cosmin ALEXANDRU, presedinte Uniunea pentru Reconstructia Romaniei – URR


Intră acum și în grupul de