Sucevean de 49 de ani, inselat cu suma de 1.600 de lei de un „valutist” de ocazie


Intră acum și în grupul de

Un sucevean de 49 de ani a crezut că poate face un schimb valutar profitabil, însă a fost înșelat de un „valutist” de ocazie. Bărbatul a anunțat polițiștii suceveni joi, 13 noiembrie, în jurul orei 13.50 despre fapta petrecută.

valuta.euro

Cercetând cazul, polițiștii au descoperit că bărbatul s-a deplasat la sediul unei case de schimb valutar situată în municipiul Suceava pentru a schimba suma de 600 euro, în monedă națională, la ora 12.00. Însă, în incinta punctului de lucru a fost abordat de un bărbat care s-a arătat interesat să-i schimbe banii oferindu-i totodată un preț mai bun decât cel afișat.

Bărbatul a fost de acord cu propunerea valutistului de ocazie, iar împreună cu aceasta s-a deplasat într-o locaţie din apropiere. Acolo „valutistul” a numărat de două ori în fața victimei mai multe bancnote, dându-i suma de 2.650 lei. Fără a verifica, suceveanul a primit banii, după care i-a înmânat valutistului suma de 600 euro. La scurt timp suceveanul și-a dat seama că a fost înșelat cu suma de 1.600 lei, motiv pentru care a apelat la polițiști.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul comiterii infracţiunii de înșelăciune, în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.


Intră acum și în grupul de