Politistii de frontiera suceveni au descoperit in week-end tigari de contrabandă, in valoare de 627.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră de la SPF Rădăuţi au depistat, sâmbătă, un cetăţean ucrainean care mergea spre frontiera de stat şi nu îşi justifica prezenţa în zonă, iar în urma cercetării terenului au fost descoperite într-o casă părăsită, aflată în apropiere, 47 de colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, se arată într-un comunicat al ITPF Maramureş.

Potrivit sursei citate, în acest caz au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma inventarierii coletelor, au fost găsite 34 600 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 346 000 de lei.

Cetăţeanul ucrainean, Dumitrovici H., care este cercetat pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Instanţa de judecată a emis pe numelui lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

contrabanda tigari 23

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţişti de frontieră de la SPF Rădăuţi au depistat în apropierea frontierei de stat un bărbat şi un autoturism de teren în care se aflau mai multe colete cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă cinci focuri de avertisment în plan vertical întrucât bărbatul nu s-a supus somaţiilor acestora.

Bărbatul respectiv a abandonat maşina şi fugit pe teritoriul ucrainean, în acest caz fiind anunţate de urgenţă autorităţile de frontieră ucrainene.

În urma inventarierii coletelor din autoturism, s-au găsit 17.720 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 177.000 de lei.

Totodată,  autorităţile de frontieră ucrainene au informat omologii români că pe direcţia respectivă au descoperit alte patru colete cu ţigări din acelaşi lot.

În cursul dimineţii de duminică,  o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, aflată în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat, în apropierea frontierei, două autoturisme de teren.

În momentul în care şoferii celor două maşini au observat echipajul poliţiei de frontieră au abandonat autoturismele şi au fugit.

La controlul efectuat asupra celor două autoturisme de teren au fost descoperite 21 de colete ce conţineau 10.400 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 104 000 de  lei.

Ambele autoturisme au fost indisponibilizate, iar cercetările continuă în vederea depistării persoanelor implicate.


Intră acum și în grupul de