Limitatoarele impuse pe drumul Transrarau au fost refacute, dupa ce transportatorii de lemn le-au inaltat pentru a putea circula cu camioanele


Intră acum și în grupul de

Consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Ioana Irimia, a declarat, miercuri, că limitatoarele impuse pe drumul turistic Transrarău-Drumul Comorilor au fost refăcute şi sudate pentru a nu mai putea fi supraînălţate şi că în acest caz s-a dispus amendarea camioanelor care au trecut pe acest drum.

Totodată, Irimia a precizat că a fost depusă o reclamaţie la Poliţie care urmează să stabilească cine a modificat limitatoarele şi că zona respectivă va fi supravegheată de poliţie pentru ca astfel de evenimente să fie evitate.

La mijlocul lunii septembrie, CJ Suceava a inaugurat drumul Transrarău-Drumul Comorilor, care face legătura între drumul naţional DN 17 B şi Masivul Rarău, iar după modernizare a fost impusă restricţia de tonaj, astfel încât drumul turistic să fie folosit doar de autoturisme şi autovehicule cu masa sub 3,5 tone.

Rarau Festival stana balmos cas oameni (11)

Pentru ca această restricţie să fie respectată, la intrarea pe acest drum au fost montate bariere de limitare a înălţimii. Aceste bariere au fost însă modificate de transportatorii de lemn care le-au supraînălţat, astfel încât să poată trece pe sub acestea camioane încărcate cu lemn.

Investiţiile pentru modernizarea acestui drum turistic au fost de cinci milioane de lei, urmând să mai fie făcute lucrări în zonă pentru siguranţa rutieră.

Noua cale de acces spre Rarău modernizată are un profil de drum special, de munte, viteza de mers fiind de 30 de kilometri la oră.


Intră acum și în grupul de