Garda Financiara si Autoritatea Vamala trec in subordinea MFP


Intră acum și în grupul de

Ministerul Finantelor Publice va prelua si atributiile specifice Autoritatii Nationale de Control aferente coordonarii activitatii Garzii Financiare si a Autoritatii Nationale a Vamilor.

De asemenea, Ministerul Finantelor Publice va prelua toate drepturile si obligatiile Autoritatii Nationale de Control aferente coordonarii activitatii Garzii Financiare si Autoritatii Nationale a Vamilor, inclusiv bunurile mobile si imobile aflate in administrarea sau, dupa caz, in proprietatea acesteia.

In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei, Ministerul de Finante va supune Guvernului spre adoptare proiectele de acte normative pentru reglementarea masurilor privind reorganizarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Garzii Financiare si a Autoritatii Nationale a Vamilor.

Protocolul de predare-primire se incheie in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei si cuprinde prevederile bugetare, executia bugetara pana la data preluarii, structurile de personal preluate, precum si celelalte drepturi si obligatii prevazute.

Ordonanta mai prevede ca personalul institutiilor care se reorganizeaza sau isi schimba raporturile de subordonare isi mentine, pana la data intrarii in vigoare a noii legi a salarizarii personalului din institutiile publice, nivelul salarizarii prevazut prin actele normative in vigoare.

Ordonanta intra in vigoare in termen de trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.


Intră acum și în grupul de