Plafonul de indatorare publica externa a fost stabilit de 3,5 miliarde de euro


Intră acum și în grupul de

Plafonul de indatorare publica externa se poate diminua, in cursul anului 2005, in situatia lansarii unei emisiuni de obligatiuni cu valoare mai mica de 600 milioane euro.

Plafonul de indatorare publica reprezinta totalitatea obligatiilor financiare pe care le poate contracta si garanta statul, pe o perioada de un an, cuprinzand plafonul de indatorare publica interna si plafonul de indatorare publica externa (art. 2 din Legea nr. 313/2004).

Plafonul de indatorare publica interna reprezinta suma maxima a imprumuturilor interne pe care autoritatilor administratiei publice centrale si locale le pot contracta si garanta, pe o perioada de 1 an.

Plafonul de indatorare publica externa reprezinta totalitatea imprumuturilor externe pe care autoritatilor administratiei publice centrale si locale le pot contracta si garanta, pe o perioada de 1 an si este stabilit in functie de o serie de indicatori macroeconomici: produsul intern brut, volumul exporturilor de bunuri si servicii, deficitul balantei comerciale si rezerva valutara a statului.


Intră acum și în grupul de