Concursul National de Lectura „Batalia Cartilor” a ajuns la final

Batalia Cartilor_Final[1]Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava organizează vineri, 21 noiembrie2014, ora 15.00, sub egida Consiliului Judeţean Suceava, etapa finală a CONCURSUL NAŢIONAL DE LECTURĂ BĂTĂLIA CĂRŢILOR, ce a avut ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Potrivit managerului Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuş, concursul s-a derulat în perioada februarie-octombrie 2014, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi a fost organizat în mai multe biblioteci publice din ţară.

„Prin acest concurs au fost popularizate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, cu accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

La acest concurs, care a avut două secţiuni, lectură în limba română şi lectură în limba engleză, au participat copiii de 11-13 ani şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au Permis de intrare la bibliotecă.

Înscrierea s-a făcut la toate secţiile şi filialele bibliotecii, prin completarea unei Fişe de înscriere, numărul total al celor înscrişi fiind de 193 copii şi tineri.

Pentru a intra în finală, participanţii au lecturat cărţile din lista recomandată şi au predat fişele de lectură. Fişele au fost evaluate de către o comisie din care au făcut parte profesori, bibliotecari şi scriitori”, a explicat Cărăbuş.

El a mai arătat că evenimentul final, organizat vineri, 21 noiembrie, ora 17.00, se axează pe dezbaterea „Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, va avea loc jurizarea şi festivitatea de premiere.
„Sub genericul ,,Lectură vă face învingători” pe toţi vor fi acordate premii finaliştilor concursului pentru:  cel mai bun cititor, care va deveni Cititorul anului – 1 eBook reader + pachet de cărţi şi diplome de participare – 1 pachet de cărţi”, a precizat managerul Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera”.