Praznicar in flacari la Brosteni! Focul a pornit de la lumanarile aprinse in cimitirul parohiei


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit luni seară într-o parohie din oraşul Broşteni, pentru stingerea flăcărilor intervenind militarii Detaşamentului de pompieri Vatra Dornei şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni cu trei autospeciale.

Potrivit purtătoruui de cuvânt al ISU Bucovina Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardea un prăznicar, construit din lemn şi acoperit cu plăci de azbociment, existând pericolul de propagare la o biserică nouă, o biserică de patrimoniu (monument istoric ce datează din 1760) şi la un prăznicar nou.

lumanari cimitir

Incendiul a fost lichidat la ora 23:50.

„Flăcările au distrus clădirea prăznicarului pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, bunurile aflate în interior şi circa 10 metri cubi lemn de foc.

Cel mai probabil, din cauza unor lumânări ce ardeau la morminte, s-a aprins vegetaţia uscată din cimitirul parohiei, iar focul a ajuns şi a cuprins clădirea prăznicarului, ameninţând şi construcţiile învecinate”, a declarat Găleată.

El a precizat că prin intervenţia pompierilor militari şi civili au fost salvate clădirile celor două biserici şi a prăznicarul cel nou.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

 


Intră acum și în grupul de