Procurorii suceveni au trimis in judecata o femeie pentru punerea in circulatie de bani falsi si inselaciune


Intră acum și în grupul de

O femeie a fost trimisă în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru comiterea infracțiunilor de „punerea în circulaţie de valori falsificate”, „înşelăciune” și „tentativă la infracţiunea de înşelăciune”.

BANIFemeia trimisă în judecată, Macovei Rodica, a achitat pe data de 7 iulie 2013 la un magazin din municipiul Suceava o cremă de față în valore de 9.5 lei cu o bancnotă contrafăcută în valoare de 200 de lei. Ea a primit de la vânzătoarea magazinului 190,5 lei rest de la suma achitată. Tot în aceeași zi femeia s-a deplasat în Piața Mică din municipiu unde a încercat să cumpere de la un magazin o pereche de blugi. Întrucât vânzătoarea nu avea să îi dea rest de la o bancnotă de 200 de lei, l-a rugat pe administratorul magazinului să-i schimbe bancnota. Acesta a sesizat că bancnota de 200 de lei este falsă şi a condus-o pe femeie la sediul Poliţiei municipiului Suceava. Acolo, în urma efectuării controlului corporal, polițiștii au găsit cinci bancnote de 200 de lei, toate cu aceeaşi serie ce prezentau suspiciuni de contrafacere.

Ulterior, experţii criminalişti din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Suceava au stabilit că cele 11 bancnote din cupiura de 200 lei, toate cu aceeaşi serie, sunt contrafăcute.

Femeia nu se află la prima abatere de acest fel, în luna decembrie a anului 2012 ea a pus în circulaţie o bancnotă contrafăcută de 100 euro pentru a cumpăra două sutiene. De asemenea, în luna aprilie a anului 2013 a pus în circulaţie o bancnotă contrafăcută de 100 euro, primind în schimb suma de 420 lei.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Cîmpulung Moldovenesc.

 

 


Intră acum și în grupul de