Lungu: „Daca vrem caldura in decembrie ar trebui ca populatia sa plateasca macar factura curenta”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Un proiect important pe care asteptam sa il implementam este modernizarea zonei centrale. Ma uitam cu mahnire ca zona centrala nu a mai fost reparata si trebuie facuta urgent lucrarea. Au depus oferte Symetrica, Soitek (Italia)si Victor Construct. Vom analiza ofertele si in cel mai scurt timp sper sa desemnam castigatorul. Indiferent cine va castiga, vom face o economie de 500.000 lei.

Am fost mandatat de CL pentru a crea un serviciu in cadrul Primariei care sa preia transportul si distributia agentului termic. Voi merge la Guvern sa il depun.  Prefectura ne comunica posturile care sunt disponibile. Daca ni se va aproba un numar de noi de posturi de la 600 la 757. Am motivat de ce suntem in situatia asta. Incercam, dar nu cred ca e foarte simplu.

Am vrut initial sa luam 140 de persoane si am discutat si cu sindicatul. Salariile vor fi discutate. Azi sunt 267 si noi vom prelua 157.

Vad ca Termica si Bioenergy au conflicte. Primaria va mai da 10 miliarde lei la Termica. Am semnat dispozitia de acordare a ajutoarelor de incalzire. Subventia e undeva la 12 miliarde de lei vechi. Vreo doua miliarde vor trebui incasate de la Guvern. Factura lunii noiembrie e de 20 miliarde. Daca vrem caldura in decembrie ar trebui ca populatia sa plateasca macar factura curenta. Nu am adresa oficiala de la Bioenergy sa vedem daca se opreste un cazan de caldura.

Multumesc prefectului ca imi da o mana de ajutor ca sa dam caldura in perioada urmatoare. Sucevenii trebuie sa plateasca si asta nu se intampla. O mai spun odata ca trebuie incasat. Pe 9 decembrie, voi avea intalnire cu asociatiile de proprietari ca cei de buna credinta sa plateasca.

Asteptam sa vedem bugetul de pe 2015. Am inteles ca se va aproba pana la finele lui decembrie. Voi avea dezbateri pe buget in cartiere cu ONG-urile si oameni de afaceri si consilierii locali. Voi avea runde cu ei pentru ca nu e o majoritate clara in CL. Vreau sa construiesc bugetul alaturi de toate grupurile si il vom fundamenta impreuna, desi e atributul primarului. Nefiind o majoritate clara in CL, voi discuta cu toti, repet.

Refacerea strazilor e prioritate si voi propune un buget pentru asta de 15 milioane lei pentru ca s-au stricat cu lucrarile de apa si canalizare.

Intr-o anumita logica strangerea cainilor ar trebui sa se termine. Din nou cu documente, sunt dusi in adapost cam 700 de caini. Nu cred ca sunt aceiasi caini pe care ii tot strang. Avem paza acolo non-stop. Sunt multi care iau cainii pe scara, chipurile ca ii iubesc. Sunt o categorie de caini care sunt feriti de hingheri. Eu zic ca pe strada mai sunt cam 1000 de caini.

Vom face un parteneriat cu Iulius Mall sa organizam Revelionul in aer liber. E locatia perfecta. Vom intra in CL pe 18 decembrie, cu o saptamana mai repede decat era normal. Cautam artisti si speram sa ii gasim. Sigur ca va canta Sofia Vicoveanca.

Nu am reusit sa ajung prin centrul Sucevei ca sa vad care e situatia. La prima ora, nu am fost multumit de interventia celor de la Diasil. Au pierdut trenul.

Au dat material antiderapant dupa ce a nins. Ulterior s-au mai mobilizat si pana marti seara era cat de cat o stare de normalitate.

O sa invete sa faca deszapezire. Au venit la licitatie, au intrunit conditiile. Au oameni si utilaje. Parerea mea personala ca era pericol de alunecare.”


Intră acum și în grupul de