Sefa Directiei pentru Protectia Copilului Suceava nu-si da demisia


Intră acum și în grupul de

Bialy a declarat, luni, ca se pune la dispozitia conducerii Consiliului Judetean Suceava. Ea a spus ca isi asuma „o parte din vina”, dar a explicat ca exista si „raspunderi individuale” motiv pentru care a dispus desfacerea contractelor de munca pentru directorul centrului de plasament din Radauti si pentru doi angajati care fusesera de serviciu in ziua incidentului. Ea a precizat ca ancheta interna efectuata de DPDC Suceava, a identificat doua tipuri de deficiente care au condus la producerea incidentului. Astfel, s-au constatat deficiente de ordin organizatoric prin faptul ca personalul nu a constatat, nu s-a alertat si nu a intreprins actiuni imediate de prevenire si de cautare a celor trei minore care lipseau din centru fara bilet de voie. Totodata, au fost depistate deficiente de relationare, aratind ca cele trei fete nu au comunicat personalului ca vor sa paraseasca incinta centrului de plasament si nici nu au declarat cele intimplate imediat ce s-au intors in centru, a mai spus Bialy. „Daca Consiliul Judetean Suceava considera ca nu mi-am dus la indeplinire atributiile de serviciu eu imi pot da demisia”, a mai spus directorul executiv al DPDC Suceava. Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mirza, a declarat, luni, ca ancheta proprie a institutiei pe care o conduce la DPDC continua pentru identificarea deficientelor in activitatea acestei institutii aratind ca, deocamdata, s-a constatat „foarte mult formalism” si „superficialitate in activitatea unor oameni”. „Fonduri si tot ce au avut nevoie li s-a pus la dispozitie”, a spus Mirza care a precizat ca angajatii DPDC „au o responsabilitate majora in ceea ce priveste copiii institutionalizati”.

Potrivit cercetarilor, trei fete cu virste cuprinse intre 11 si 13 ani, institutionalizate intr-un centru de plasament din Radauti, se aflau marti la sanius in curtea institutiei, iar un barbat, cu un ciine, le-a ademenit sa vina la el acasa sub pretextul ca le va arata mai multi ciini. Dupa ce au iesit din curtea centrului de plasament, barbatul le-a dus in apropierea cimitirului la iesirea din Radauti unde, sub amenintarea unui cutit le-a obligat sa se dezbrace. Doua din fete au reusit sa fuga, dar o alta, in virsta de 13 ani, a fost violata.

In urma examenului medico-legal s-a stabilit ca fata a fost victima unui viol. Cazul este cercetat de Politie sub coordonarea unui procuror.


Intră acum și în grupul de