Acasă Actualitate Amendament al PNL pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei

Amendament al PNL pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Co-vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord-est, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, joi seara în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că parlamentarii PNL vor depune amendamente de finanţare pentru proiecte mari şi absolut necesare la Legea bugetului pe 2015 care urmează să fie prezentată Parlamentului după data de 10 decembrie.

Bălan a explicat că, dacă în anii trecuţi, se depuneau din partea opoziţiei mii de amendamente la Legea bugetului, în condiţiile în care fiecare parlamentar venea cu proiectele localităţilor din colegiile lor, acum s-a decis ca parlamentarii PNL să pună un set de amendamente strict necesare şi pentru proiecte mari, cum ar fi cel de finanţare a şoselei de centură a municipiului Suceava.



El a spus că va fi depus amendament pentru asigurarea finanţării finalizării tronsoanelor 1 şi 2 ale şoselei de centură, cele care fac legătura dinspre DN 2 , de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni cu DN 17, în zona Şcheia.

„Fără şosea de centură la Suceava nu putem vorbi de descongestionarea traficului în municipiu”, a explicat Ioan Bălan.

El a mai spus că se va încerca să se asigure şi un plus de finanţare de la bugetul central pentru finalizarea lucrărilor la pârtia de pe Rarău.

„Primarul din Câmpulung Moldovenesc a spus că va reuşi, din fonduri proprii, să finalizeze lucrarea, dar cred că ar fi un ajutor dacă reuşim să aducem fonduri şi de la bugetul naţional”, a spus Ioan Bălan.

El consideră că pârtia de schi de pe Rarău este un proiect important nu numai pentru zona turistică a judeţului Suceava ci pentru toţi turiştii care sunt atraşi de această zonă.

Ioan Bălan a mai declarat că prin amendamentele depuse la Legea bugetului pe 2015, PNL vrea să arate că este pregătit să facă lucruri serioase pentru dezvoltarea ţării.

„Se lucrează la amendamente în comisiile de lucru ale partidului şi le vom prioritiza pe cele din Suceava. Vrem să fim serioşi. Oamenii văd care sunt lucrurile tratate politicianist. Fiecare localitate are proiectele ei pe care le consideră cele mai importante. Noi încercăm să vorbim de marile proiecte pe care PSD, USL, nu le ia în calcul. Vrem să facem dovada că suntem pregătiţi să facem lucruri serioase”, a spus deputatul liberal.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version