Onofrei va sesiza MAI in cazul politistului gasit impuscat la postul din Hirtop


Intră acum și în grupul de

Parintii politistului spun ca nu-l vor ingropa pina cind nu se va efectua o noua ancheta in acest caz acuzind ca fiul lor a fost victima unei crime dispuse de comisarul sef Victor Tauciuc, si a sefului de post din Hirtop, agentul sef Gheorghe Biserica. Familia Liuta sustine ca Tauciuc a dat ordinul ca politistul sa fie impuscat, ordin care ar fi fost dus la indeplinire de agentul sef Biserica. Parintii politistului cred ca aceasta situatie a fost determinata de faptul ca fiul lor l-ar fi inregistrat pe comisarul sef Tauciuc care i-ar fi cerut o suma de bani pentru a-l transfera in municipiul Falticeni si ca seful de post ar fi aflat de aceasta inregistrare. Mai mult, parintii sustin ca fiul lor „era terorizat” de seful de post. Deasupra sicriului ei au scris pe o pancarta improvizata dintr-un cartorn textul „Tauciuc si Biserica mi-au impuscat copilul”, iar pe o alta pancarta „Cerem si vrem reanchetarea cazului”.

Cei doi refuza inhumarea copilului pina la o noua anchetare a cazului. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat, miercuri, ca va sesiza Corpul de control al Ministerului Administratiei si Internelor sa ancheteze acest caz. El a spus ca acuzatiile aduse de parintii subofiterului sint „extrem de grave” si ca se impune o cercetare „foarte serioasa” a cazului, iar ancheta sa stabileasca daca veridicitatea acuzelor. „Necazul este foarte mare, parintii sint sub influenta durerii, dar nu cred ca poate face cineva asemenea acuzatii fara sa fie probate”, a spus Onofrei. Pe de alta parte conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Suceava a respins acuzatiile formulate de familia Liuta, iar adjunctul sefului IJP Suceava, comisar sef Victor Tauciuc, s-a aratat dispus sa fie anchetat in legatur ca acest caz. Intr-un comunicat al IJP Suceava se precizeaza ca „cercetarile cu privire la imprejurarile in care agentul Florin Dumitru Liuta a decedat prin impuscare s-au desfasurat in prezenta si sub conducerea procurorului criminalist, a medicului legist si a d-lui cms. sef Tauciuc Victor, adjunct al sefului inspectoratului”.

In comunicat se precizeaza ca au fost ridicate si puse la dispozitia procurorului criminalist toate inscrisurile gasite la fata locului, telefonul mobil al agentului, pistolul din dotare, iar fratelui politistului i-au fost predate pe baza de proces-verbal sumele de bani gasite, iar de la morga Spitalului Judetean au fost predate familiei, in prezenta lucratorilor criminalisti, bijuteriile gasite si o bancnota de 500.000 lei, aflata intr-un buzunar interior. „Cu privire la solicitarea familiei de a se face o alta expertiza cu privire la cauza si imprejurarile decesului, aceasta se poate face numai in conditiile in care exista un suport real pentru ca procurorul sa dispuna acest demers.(…) Din respect fata de parintii indurerati ai agentului Liuta Florin, nu am facut public textul inscrisurilor ridicate de catre procurorul criminalist, intrucit erau expuse mai multe detalii vizind propria-i inmormintare, regretul ca nu va fi inmormintat de un preot, si alte aspecte ce tin de intimitatea sa ca persoana. Pentru corecta informare a opiniei publice, rugam sa fie mediatizate aceste precizari, cu mentiunea ca dl. cms. sef Tauciuc Victor, adjunct al sefului inspectoratului pe probleme de ordine publica, se pune la dispozitia procurorului si a superiorilor sai pentru a-si proba nevinovatia fata de circumstantele in care s-a consumat acest nefericit eveniment si modul cum s-au desfasurat cercetarile la fata locului”, se mai arata in comunicatul IJP Suceava.

Agentul de politie Dumitru Florin Liuta (22 ani) a fost gasit, vineri, in jurul orei 12.30 mort prin impuscare in sediul Postului de Politie Hirtop, iar cercetarile au stabilit ca acesta s-a sinucis.

Tinarul politist absolvise in 2004 cursurile scolii de agenti de polittie „Vasile Lascar” din Cimpina.


Intră acum și în grupul de