Ansamblul folcloric “Stejarelul” din Cajvana, prezent la Alba Iulia de Ziua Nationala a Romaniei


Intră acum și în grupul de

 

De Ziua Națională a Românei, membrii Ansamblului Folcloric “Stejărelul din Cajvana”au transmis mesaje patriotice autorităților din orașul Marii Uniri, Alba Iulia.

stejarelul la Alba Iulia

Pe Terasa din fața Sălii Marii Uniri, în fața autorităților locale și a câtorva sute de persoane, solia Cetății de Scaun a Sucevei, a fost primită cum se cuvine, cu emoție și entuziasm, alături de reprezentanți ai Cetății Târgoviștei și Alba Iuliei.

stejarelul la Alba Iulia (1)

Împreună cu directorul artistic Călin Brăteanu, coregraful Ioan-Ilie Nemțoi și coordonatorul Ansamblului Arcanul USV Suceava, domnul Sorin Pohoață, și domnul coordonator al Ansamblului “Stejărelul”, profesorul Iulian Ciotu a dus mesajul de salut al Sucevei. În cuvântul lor  emoționant, aceștia au amintit scopul vizitei, făcând simțită nevoia de unitate a poporului român, prin unitate și tradiții.

stejarelul la Alba Iulia (2)

Temperaturile cu minus, ploaia și vântul au fost înfruntate de sutele de iubitori de folclor care nu s-au dat bătuți și au înfruntat acest „obstacol” pentru a se bucura de Ziua Națională a României. Aceștia au putut aplauda Ansamblul Folcloric “Stejărelul” care a evoluat alături de Ansamblul Studențesc Arcanul USV, într-un spectacol de muzică populară, pe scena din Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.

stejarelul la Alba Iulia (3)

Cu frigul “în oase”, cei prezenți au cântat cu sufletul alături de îndrăgiți interpreți de muzică populară precum Nicolae Furdui Iancu, Aneta Stan, Mirela Mănescu, Tudor Furdui Iancu, Călin Brăteanu, Manuela Pohoață și alții. După cum le este obiceiul, bucovinenii noștri au încins o horă în care s-au prins toți iubitorii de folclor.

stejarelul la Alba Iulia (5)

Mesagerii Cajvanei au fost însoțiți și de domnul director coordonator al Liceului Tehnologic Cajvana, domnul profesor Nicolae Robu.

Prof. Lidia Loredana-Seserman


Intră acum și în grupul de