Politia Suceava avertizeaza soferii ca este posibila aparitia poleiului pe drumuri si a cetii

Poliţiştii suceveni atrag atenţia participanţilor la trafic cu privire la posibilitatea apariţiei poleiului, fenomen asociat cu umiditatea şi temperaturile reduse. Într-un comunicat al Poliţiei Suceava, şoferilor li se recomandă să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului.

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Poliţiştii mai arată că este nevoie de atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, şi mai ales recomandă şoferilor să nu se angajeze în efectuarea de depăşiri neregulamentare.

ceata

Totodată, şoferii sunt îndemnaţi să circule cu viteză moderată întrucât viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie;

Mai mult, Poliţia Suceava avertizează şoferii să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să folosească centura de siguranţă, să folosească şi luminile pentru a fi vizibili în trafic şi să nu conducă maşina dacă sunt obosiţi.

 

De asemenea, dimineaţa şi seara , ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.      Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă şi polei sunt mai greu vizibili în trafic şi se expun riscului de accident rutier.