FOTO Ornamente pentru bradul de Craciun realizate de elevi din Falticeni in amintirea maestrului Ion Irimescu 


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul anului școlar 2014-2015, în Fălticeni, se va derula programul „Mici artişti, mari talente”, ocazie prin care elevii fălticeneni se vor familiariza cu viața și opera masterului Ion Irimescu. În cadrul acestui program a fost lansat, vineri, 5 decembrie, proiectul educațional „În amintirea maestrului”, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”.

O primă activitate a proiectului a constat într-o vizită a elevilor la muzeu, după care un grup de școlari din clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” din Fălticeni au realizat din pastă ceramică și au pictat diverse ornamente pentru bradul de Crăciun.

atelier ornamente de craciun  (9)

De asemenea, pe parcursul acestui an școlar elevii implicați în activitate vor efectua vizite la muzeu, vor realiza ornamente din pastă ceramică pentru bradul de Crăciun şi pentru Coşul de bunătăţi al sărbătorilor Pascale și vor expune lucrările realizate. Pe lângă acestea, elevii vor pregăti momente artistice şi concursuri de promovare a talentelor, vor viziona filme şi vor audia diferite compoziții muzicale.

Proiectul de parteneriat educaţional „În amintirea maestrului” este organizat de Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, reprezentat de Teodora Moroşanu, documentarist la această instituţie şi Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza”, prin profesorii Mioara Tofan, Victor Tofan şi Adelina Haidău.

 


Intră acum și în grupul de