Tanarul ce si-a trimis fratele in arest , prins de politistii suceveni


Intră acum și în grupul de

Tânărul de 24 de ani, din comuna Straja, care și-a trimis fratele în arestul Poliției după ce acesta din urmă a depus mărturie mincinoasă susținând că s-a aflat la volanul unei mașini înmatriculate în Marea Britanie a fost prins de polițiști pe raza orașului Vicovu de Sus.

Potrivit IPJ Suceava, bărbatul de 24 de ani este cercetat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană  al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respective ori a cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de conduce autovehicule pe teritoriul României”.

politie urmarire

În așteptarea pedepsei, tânărul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea dispunerii măsurilor preventive.

Reamintim că joi, în jurul orei 14.56, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a efectuat un semnal regulamentar de oprire a unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, care circula din direcția comunei Brodina către orașul Vicovu de Sus. Mașina era condusă de un tânăr de 24 de ani, din comuna Straja, însă acesta nu s-a conformat, și-a continuat deplasarea, având în spate mai multe autospeciale de poliție și poliție de frontieră care îi urmăreau.

La un moment dat șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat în șanțul de pe marginea drumului după care a fugit spre o zonă împădurită din apropiere.

Polițiștii l-au căutat pe tânăr în baza de date, ocazie cu care au aflat că figurează cu permisul de conducere „Anulat”.

La scurt timp, la locul producerii evenimentului rutier, și-a făcut apariția fratele tânărului, un bărbat de 29 de ani din comuna Straja, care a precizat faptul că el a condus mașina. El a fost reținut în arestul Poliției pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă.

În urma ultimelor cercetări efectuate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus măsura controlului judiciar față de bărbatul de 29 de ani de a nu părăsi limita teritorială a comunei Straja, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 5 decembrie.

 

 


Intră acum și în grupul de