Gruparea de hoti ce fura banii batranilor reţinută de politistii suceveni. Hotii se pregateau sa se impace cu victimele din Suceava pentru a scapa FOTO


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni reuşit, marţi, să prindă un grup de hoţi din locuinţe care a acţionat pe raza mai multor judeţe, inclusiv Suceava, furând în special banii bătrânilor.

Potrivit unor surse judiciare, doi bărbaţi din Galaţi şi două femei, una din Galaţi şi o alta din Brăila, sunt principalii suspecţi în cazul mai multor furturi din locuinţe ale sucevenilor.

 

Potrivit surselor citate, cei patru călătoreau cu un autoturism Audi A 6, înmatriculat în judeţul Vaslui, dar atunci când mergeau să fure schimbau numerele cu unele de Italia.

Ei umblau prin ţară şi opreau la diverse locuinţe unde, prin diverse metode, de la vânzarea de plăpumi, la cumpărarea de tichete CFR pentru pensionari, găseau soluţia să intre în locuinţele oamenilor unde identificau locul unde aceştia îşi ţin banii sau alte obiecte de valoare.

retinere hot prindere politie

Astfel, după ce le distrăgeau atenţia victimelor, cerând un pahar cu apă, sau prin alte metode, aceştia furau banii sau bijuteriile acestora şi apoi părăseau locuinţa.

Ei au aflat recent că poliţiştii suceveni i-au identificat, iar pentru că noul Cod penal permite, au decis să vină în Suceava să se împace cu victimele, oferindu-le banii sau bijuteriile furate înapoi, în speranţa că aceştia îşi vor retrage plângerile.

Cei patru au plecat din Galaţi spre Suceava, dar pentru că aveau nevoie de bani pentru a-i returna victimelor din Suceava, au mai comis pe drum alte şapte furturi asemănătoare, cinci în Bacău şi două în Fălticeni.

Ei au ajuns marţi la Suceava unde au fost prinşi şi încătuşaţi de poliţiştii suceveni.

Marţi seara cei patru erau în audieri şi poliţiştii încearcă să identifice majoritatea victimelor celor patru hoţi, atât din judeţul Suceava cât şi din celelalte judeţe ale ţării.

Maşina cu care cei patru circulau a fost indisponibilizată, iar asupra grupării a fost găsită suma de circa 170 de milioane de lei vechi şi bijuterii din aur sau din metal susceptibil de a fi aur.


Intră acum și în grupul de