Subprefectul de Suceava vrea specialisti IT in primariile localitatilor rurale


Intră acum și în grupul de

Baisanu a declarat intr-o conferinta de presa ca foarte multi primari, secretari sau ingineri agricoli nu stiu cum sa rezolve probleme curente din cauza ca nu cunosc legile in vigoare. „Vad ca o parte din primarii din judet nu cunosc cum s-ar putea rezolva o problema sau alta, chiar daca solutiile se afla in legile care exista. Aceeasi problema am constat-o si la secretari sau la specialistii angajati in structurile executivelor locale”, a mai spus Baisanu.

El a afirmat ca va propune ca acolo unde sint deficiente in comunicarea cu contribuabilii se va apela la specialistii din Prefectura pentru „instruirea” celor direct vizati. „Este necesar un bun sistem informatic. Trebuie programe de contabilitate de calitate, de aparatura IT cit de cat performanta si de programe de stocare a informatiilor. Actualmente se cheltuie bani publici pentru transmiterea manuala a informatiilor intre Primarii si Prefectura. E nevoie de specialisti si de programe autorizate”, a explicat Baisanu.

El a recunoscut ca pentru ca aceasta dorinta a sa sa fie viabila e nevoie de fonduri pentru achizitionarea de aparatura si programe speciale.


Intră acum și în grupul de