Pomicola Falticeni retrocedeaza terenuri contra unor despagubiri banesti


Intră acum și în grupul de

El a aratat ca cei care sint despagubiti baneste primesc, pentru un hectar, 15 milioane de lei, in timp ce fostii proprietari care-si redobindesc terenul trebuie sa achite sume cuprinse intre 60-70 de milioane de lei/hectar. Baisanu a spus ca in prezent se deruleaza actiunea de retrocedare a terenurilor care au fost administrate de Statiune, si ca a sesizat o situatie „anormala” in ceea ce priveste despagubirea fostilor proprietari, apreciind ca nu se face o „justa despagubire”. „Daca un fost proprietar in zona statiunii pomicole este despagubit pentru ca nu poate fi pus in posesie cu teren cu 15,8 milioane de lei pentru fiecare hectar cind e vorba ca omul sa fie pus in posesie, Pomicola cere despagubiri pentru investitii de 60-70 de milioane de lei pentru un hectar. E o situatie aberanta”, a spus Baisanu care a aratat ca a solicitat Pomicola Falticeni sa-si reevalueze valoarea investitiilor.

El a mai apreciat ca se impune „o justa despagubire” a fostilor proprietari de terenuri ce sint administrate de Pomicola.

Baisanu a spus ca Statiunea de cercetari pomicole din Falticeni va ramine in proprietate cu 180 de hectare de livezi din cele 400 de hectare pe care le administreaza in prezent, care sint revendicate de aproximativ 200 de fosti proprietari.


Intră acum și în grupul de