O manevra de mers inapoi s-a transformat in carambol, la Volovat. Toti soferii implicati au fost gasiti bauti la volan


Intră acum și în grupul de

Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier petrecut vineri seara în jurul orei 22:28, în localitatea suceveană Volovăț.

Totul a pornit de la un șofer de 33 de ani, din Rădăuți, care staționa pe podețul de acces în curtea unui imobil și a efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure corespunzător. Pentru a evita impactul cu mașina condusă de rădăuțean, un alt șofer, un bărbat de 44 ani, din Volovăț, a intrat în coliziune cu mașina condusă de un bărbat de 42 ani, din localitate, ce venea din sens opus.

accident politie

În urma evenimentului rutier, atât șoferul de 44 de ani, cât și cel de 42 de ani au fost răniți ușor, iar bărbatul vinovat de producerea accidentului, a parcat mașina în curtea imobilului unde staționase anterior.

Polițiștii i-au testat cu etilotestul pe cei trei șoferi, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul de 33 de ani, 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul de 44 de ani și 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul de 42 de ani.

După ce au fost testați cu aparatul etilotest, bărbatul de 33 de ani s-a urcat în calitate de pasager în alt autoturism și a plecat de la fața locului, ceilalți doi șoferi fiind conduși la spital pentru recoltarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

„În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări față de bărbatul de 33 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, sustragere de la recoltarea probelor biologice de sânge, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și modificarea locului accidentului  fără încuviințarea poliției, iar față de ceilalți doi, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu alcoolemie peste limita admisă, ce va fi soluționat procedural”, a informat IPJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de