Cutitarul din Giurgesti din timpul campaniei electrorale pentru Primarie, trimis in judecata de procurorii suceveni


Intră acum și în grupul de

Procurorii suceveni au finalizat ancheta penală în cazul unui bărbat din localitatea Giurgeşti care a participat la o altercație și l-a înjunghiat pe un consătean chiar de hramul bisericii din localitate, de sărbătoarea „Sf. Constantin şi Elena”.

Axinte Dragoș a fost trimis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor.

cutit

Potrivit prim-procurorului Lucian Stănescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, cercetările au stabilit faptul că în cursul zilei de 21 mai 2012, de hramul bisericii din localitate, eveniment care a coincis cu campania electorală organizată pentru funcţia de primar, a avut loc un spectacol în curtea şcolii generale din localitate, unde au participat foarte mulți cetăţeni.

„Pe fondul unor discuţii „mai aprinse” şi a consumului de băuturi alcoolice, spiritele s-au încins astfel că între numiţii B.V. şi A.M. s-a iscat o altercaţie fizică, cei doi îmbrâncindu-se reciproc.

Aflată în apropiere, victima C.C.I a încercat să îi tempereze şi să îi despartă. În acele momente, fără a participa în vreun fel la conflict şi într-un mod oarecum surprinzător, inculpatul Axinte Dragoş aflat în apropiere, a exercitat acte de violenţe asupra victimei C.C.I., lovindu-l cu un cuţit iniţial la nivelul membrului superior drept şi apoi în zona hemitoracelui drept.

În clipele imediat următoare, în curtea magazinului s-a iscat o altercaţie fizică în toată regula, atât victima cât şi fraţii ei împreună cu mai mulţi tineri au tăbărât efectiv pe inculpat, l-au imobilizat pentru a-l dezarma de cuţit, aplicându-i lovituri de pumni şi picioare la nivelul corpului şi al capului. La scurt timp, în altercaţia fizică generală creată, în sprijinul şi apărarea inculpatului au intervenit frații acestuia, fiind şi ei loviţi la rândul lor de victimă şi fraţii ei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Victima cuțitarului a ajuns la spitalul din Fălticeni fiind ajutată de fraţii şi verişorul ei, unde a rămas internată în perioadă 22 mai – 1 iunie 2012 în cadrul secţiei  de chirurgie. Medicii fălticeneni au pus drept diagnostic la momentul respectiv pneumotorax minim apical drept, agresiune cu armă albă, plagă înjunghiată hemitorace drept și plagă înjunghiată antebraţ drept.

Astfel, în urma raportului medico-legal din 13 iunie 2012, victima a suferit o plagă înţepată membru superior drept şi plagă înţepată penetrantă cu hemopneumotorax, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Totodată, medicii legişti au apreciat că din punct de vedere medico-legal plaga înţepată penetrantă cu hemopneumotorax drept a fost de natură a pune în primejdie viaţa victimei.


Intră acum și în grupul de