Zona de munte a judeţului Suceava intra in cod galben de ninsoare de vineri seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, un cod galben de ninsori şi vânt care cuprinde, treptat zonele din ţară, inclusiv judeţul Suceava.

În judeţul Suceava codul galben intră în vigoare pentru zona de munte din 26 decembrie, ora 20 până în  27 decembrie, ora 20. Avertizarea se extinde pentru întreg judeţul din 28 decembrie ora 20 până în 29 decembrie la ora 23.

În zona municipiului Suceava se aşteaptă ca stratul de zăpadă depus să atingă 10 centimetri.

ANM1

Potrivit ANM, de vineri seara până sâmbătă seara,  în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, ce va depăşi local 20 cm. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii de vineri 26 decembrie spre sâmbătă 27 decembrie şi în Muntenia şi Oltenia, precipitaţiile vor fi mixte şi, izolat, vor fi depuneri de polei.
Vântul se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45…55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Cel de-al doilea cod galben, care intră în vigoare în 28 decembrie la ora 20 până în 29 decembrie, ora 23 presupune  ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei

Astfel

Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.ANM2

În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.