Trei pustani din Darmanesti si Patrauti au furat 250.000 de lei de Craciun. Tinerii s-au innoit cu o masina luata din banii furati dintr-o casa, iar ce le-a ramas au ascuns in padure


Intră acum și în grupul de

Trei tineri, unul de 18 ani, din comuna Dărmăneşti și doi de 19 ani, din comuna Pătrăuţi au crezut că au dat spargerea vieții lor în seara de Crăciun și că s-au îmbogățit, însă polițiștii le-au dat imediat de urmă și au dat în vileag toată activitatea lor infracțională.

Un bărbat de 62 ani, din municipiul Suceava, a anunțat pe data de 28 decembrie 2014 polițiștii din Dărmănești cu privire la un furt comis în perioada  23-28 decembrie din casa pe care o deţine în comuna suceveană şi care nu este locuită. Bărbatul le-a spus polițiștilor că a fost păgubit cu o mare sumă de bani, diferite  scule şi aparate medicale.

servieta cu bani

În urma cercetărilor întreprinse, polițiștii au stabilit că hoții au dat năvală în noaptea de 25 decembrie, în jurul orei 01.30, au forțat sistemul de închidere de la bucătăria de vară și astfel au luat cinci butelii de aragaz, un flex și o bormașină. Hoții nu s-au mulțumit însă numai cu obiectele din bucătărie, ei au spart și un geam de la ușa de acces din spatele imobilului nou, iar din interior au luat 250.000 de lei, în valută și lei, bijuterii din aur şi argint, obiecte de îmbrăcăminte şi alte bunuri.

După efectuarea a trei percheziţii domiciliare în Dărmăneşti şi Pătrăuţi, autorii furtului au fost identificaţi, fiind vorba despre un tânăr de 18 ani, din comuna Dărmăneşti și doi de 19 ani, din comuna Pătrăuţi.

Polițiștii au continuat cercetările și astfel au aflat că tânărul de 18 ani a cumpărat o mașină cu o parte din banii rezultaţi din furt, iar pe un teren împădurit de lângă locuinţa acestuia au găsit, ascunse într-un recipient, sume de bani în lei și valută, precum și mai multe bijuterii. De asemenea, în locuinţă, oamenii legii au descoperit bunurile provenite din săvârşirea infracţiunii.

Mașina a fost indisponibilizată de polițiștii suceveni pentru recuperarea prejudiciului, iar bunurile furate au fost restituite părţii vătămate.

Cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, iar pe data de 31 decembrie 2014 au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului de 18 ani din comuna Dărmănești și a unuia din comuna Pătrăuți. Față de cel de-al treilea autor instanța a dispus continuarea cercetărilor în stare de libertate.

 

 


Intră acum și în grupul de