In primele zile din 2015, la Suceava, valoarea incasarilor la bugetul local este la jumatate fata de anul trecut


Intră acum și în grupul de

La ghişeele Primăriei Suceava unde se achită taxele şi impozitele locale „suflă vântul”, a remarcat, miercuri, primarul Ion Lungu, potrivit căruia din 5 ianuarie s-au încasat doar 220.000 de lei, reprezentând jumătate faţă de suma încasată anul trecut în aceeaşi perioadă.

În cadrul unei conferinţe de presă, edilul-şef sucevean a ţinut să precizeze că, la fel ca în fiecare an, a plătit primul taxele şi impozitele locale pentru a da un semnal de bună conduită contribuabililor, dar că valoarea încasărilor la bugetul local este la jumătate faţă de anul trecut.

ion lungu1

Lungu a arătat că municipalitatea are de încasat de la populaţie şi de la agenţi economici datorii de 70 de milioane de lei, adăugând că situaţia încasării taxelor şi impozitelor locale s-a înrăutăţit începând cu 2009, odată cu debutul crizei economice.

„Cu toate eforturile Primăriei, cu echipele de colectori, cu executări silite, popriri pe conturi, nu s-a reuşit recuperarea unei sume mari. De când e criza economică puterea de plată a populaţiei şi agenţilor economici a scăzut. Asta e situaţia”, a spus primarul

El a menţionat că din cei 70 de milioane de lei care trebuie recuperaţi, 11 milioane de lei sunt din amenzi neplătite de mulţi ani, iar circa 15 milioane de lei reprezintă penalităţi de întârziere.

Ion Lungu a spus că în aceste condiţii, bugetul municipiului pentru anul 2015 nu va putea fi mai mare decât cel din 2014 care a fost de 220 de milioane de lei.


Intră acum și în grupul de