Lucrarile de modernizare a zonei din apropierea Palatului Administrativ din Suceava vor fi efectuate de o firma din Botosani


Intră acum și în grupul de

Licitaţia pentru modernizarea zonei din apropierea Palatului Administrativ din Suceava a fost câştigată de firma botoşăneană Victor Construct, a anunţat miercuri, primarul Ion Lungu.

El a arătat, într-o conferinţă de presă, că din cele patru oferte depuse două au fost respinse, iar alte două, ale Victor Construct Botoşani şi General Construct Suceava au fost acceptate.

În urma analizării ofertelor celor două firme a fost declarată câştigătoare firma Victor Construct din Botoşani cu suma de 2,49 de milioane de lei, fără TVA.

Edilul-şef sucevean a mai spus că termenul de depunere a contestaţiilor a fost depăşit şi că va fi semnat contractul cu firma declarată câştigătoare.

Prefectura Suceava

Lungu a menţionat că durata lucrărilor este de un an, dar că speră ca la sfârşitul verii lucrarea să fie recepţionată.

Fondurile pentru lucrările de modernizare sunt asigurate prin Ministerul Dezvoltării Regionale.

Proiectul presupune continuarea modernizării zonei centrale a municipiului Suceava care a fost efectuată printr-un proiect european în urmă cu trei ani.

Astfel, urmează să fie modernizată zona Palatului Administrativ precum şi zona adiacentă urmând să fie continuat pietonalul din centrul oraşului.

Palatul Administrativ din Suceava a fost construit între anii 1903-1904, în perioada în care primarul oraşului era Franz Cavaler Des Loges. Proiectul clădirii a fost realizat de arhitectul vienez Peter Paul Brang.

Clădire în stil baroc, Palatul Administrativ a fost sediul Primăriei Suceava, imobilul fiind inclus în lista monumentelor istorice din judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de