Dorna Arini, polul frigului din judetul Suceava! Termometrele au aratat minus 30 de grade Celsius


Intră acum și în grupul de

Comuna Dorna Arini a fost, joi dimineaţă, polul frigului din judeţul Suceava, termometrele coborând până la minus 30 de grade Celsius.

Potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, cea mai scăzută temperatură din această iarnă a fost înregistrată în judeţ joi dimineaţa, la ora 5, de minus 30 de grade Celsius în comuna Dorna Arini, în timp ce cea mai ridicată temperatură a fost de 17,8 grade Celsius în oraşul Siret.

 

Cel mai gros strat de zăpadă, de 32 de centimetri, este în comuna Brodina.

GER - AVERTIZARI

În municipiul Suceava, cea mai scăzută temperatură a fost de minus 19 grade Celsius şi s-a înregistrat joi dimineaţa la ora 7, iar aici stratul de zăpadă este de şase centimetri.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai arătat că în comuna Crucea s-a format un pod de gheaţă pe râul Bistriţa care a schimbat cursul apei spre o locuinţă şi a precizat că în zonă a fost ridicat miercuri un dig cu o lungime de 30 de metri şi o înălţime de un metru pentru a proteja locuinţa care risca să fie inundată.

Totodată, Florin Sinescu a menţionat că şapte trenuri care trec prin Suceava au avut întârzieri, cea mai mare de 148 de minute, a fost a trenului Vereşti-Botoşani, iar trenul Bucureşti-Vatra Dornei a avut întârziere de 100 de minute în timp ce trenul Cluj- Suceava a înregistrat o întârziere de 85 de minute.

 

Celelalte trenuri au avut întârzieri de 40-45 de minute.

 


Intră acum și în grupul de