Balan: Rezultatele de anul trecut ne dau convingerea ca in 2016 vom castiga atat Primaria cat si Consiliul Local


Intră acum și în grupul de

 

Conferinta de presa

lucian harsovschi si ioan balan (4)

Ioan Balan,  deputat de Suceava, co-preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava:

„La alegerile prezidentiale am castigat la Suceava si cel mai important a fost turul doi, unde am avut un scor de aproximativ 60%. Rezultatele de anul trecut ne dau convingerea ca in 2016 vom castiga atat Primaria cat si Consiliul Local. Nu exista nici o urma de aroganta in declaratiile noastre. O incununare a activitatii Organizatiei Municipale va fi postul de primar si CL. 2015 e extrem de important pentru noi si noul PNL.

Vom avea un Consiliu National de coordonare, iar de la Suceava va participa cel mai mare numar de delegati, 19, din partea PDL vor fi 14 si din partea PNL 5. Se vor dezbate criteriile de armonizare a bazei PNL si stabilirea principiilor de functionare mai departe, la nivel de Camera si Senat. Se vor discuta probleme ce tin de buna functionare a PNL si problemele din unele organizatii din tara. Acolo vom dezbate si vom lua hotarari.

Am avut o discutie cu consilierii nostri de la Suceava, si cei PDL si cei PNL, si am cazut de acord pe cateva lucruri pe care va trebui sa le sustinem la constructia bugetara. Primarul va trebui sa tina cont de ele. Lucrurile survin din discutiile din campaniile electorale. Lipsa spatiilor de joaca si a terenurilor de sport.

Vom incerca sa prindem in buget pe 2015 a minim doua terenuri de sport. Noi deja le-am gandit unde si cum, dar vom avea o discutie si cu colegii PSD din CL.

Am vazut ca primarul s-a pliat pe cererea noastra de a aloca mai multi bani pentru dezvoltare. Sunt ceva sume pentru strazi, dar nu suficiente.

Daca nu ai sti ca esti in Suceava, ti-ai imagina ca drumurile de aici sunt de fapt drumuri forestiere. Nu e corect nici pentru primar si nici pentru CL sa dea vina pe firmele care au activitate in oras. Sucevenii au ales in 2012 un primar si nu o firma pe care sa dam vina cand sunt drumurile stricate.

Nu putem da vina pe Dumnezeu ca sunt afara minuns 20 de grade si pe suceveni ca nu sunt in stare sa suporte asta. Cu totii ne-am aratat neputinta, si CL, dar in principal primarul. Intr-un gest de demnitate si barbatie ar trebui sa isi recunoasca incapacitatea de a gestiona problema apei calde si caldurii care a grevat activitatea sa de pana acum. In campanie am vazut cum primarul Lungu, insotit de cei de la PSD, spunea ca solutia e doar Victor Ponta.

Am auzit neoficial, dar din gura unor oficiali, ca Suceava va primi sprijin de la Guvern tot atat cat a dat voturi pentru PSD si Ponta la prezidentiale. E o abordare cinica a celor de la PSD care ne ingrijoreaza.

Stiam ca nu exista cadrul legal pentru transferul unui numar de angajati de la Termica la noul serviciu de distributie a apei calde. Auzim azi ca nici Guvernul nu poate da o asemenea ordonanta. Bine ca Ponta a dat cu usurinta ordonanta 55 si cat de simplu si-a dat el o ordonanta pentru anularea titlului de doctor. E urgent transferul acestor persoane si infiintarea serviciului care ar insemna sa scapam de plata TVA, de 24 %.

PSD a incercat impreuna cu Lungu sa ne prezinte ca o solutie e Guvernul care poate si stie totul si cand cineva ridica o minima problema in judet sau municipiu, Lungu avea un singur raspuns: voteaza-l pe Ponta ca de restul ma ocup eu. Independenta de azi a lui Lung ar trebui sa il oblige mai mult la administratie si sa mearga la prietenul Ponta si sa gaseasca solutia unei OUG pentru transferul oamenilor. Macar o solutie minima de a nu mai sta la mana TERMICA.

2015 e un an extrem de important. Nu sunt investitii majore. O sosea de centura gata in proportie de 90% in 2012, dupa 3 ani de guvernare PSD vedem ca inca nu e gata. Suceava are nevoie de sosea ca de aer. Vedeti cum e blocat traficul la primele ninsori si cred ca e o necesitate si inchiderea inelului centurii la Salcea-Ipotesti-Cumparatura. Pentru noi sunt obligatii, iar pentru cetateni aproape ca nici nu mai cred in asa ceva.

Toate promisiunile PSD au fost facute in baza Guvernarii si majoritatii din Parlament. Nu s-a schimbat nimic acum. De aia nu vad nici o imposibilitate de a duce la indeplinire promisiunile din campanie. Si ii spun primarului Lungu sa ii reaminteasca lui Ponta de originile sale din Suceava si sa il mai plimbe pe la soseaua de centura ca poate isi mai aminti ca Suceava are nevoi financiare.”


Intră acum și în grupul de