Gura Humorului #8211 pionier in revolutia alegerilor locale

Aceste alegeri se vor organiza in premiera in oras, iar CLCT va reprezenta forul de dezbatere al tinerilor si elevilor din oras, care invata in cele sase centre educationale din oras si au domiciliul in Gura Humorului.

Formarea Consiliului reprezinta o parte importanta din proiectul intitulat Imp-ACT (implicarea in Administratie a Copiilor si Tinerilor) care are ca principal obiectiv asigurarea cadrului prin care copii si tinerii din scoli si licee vor participa la administrarea locala in Gura Humorului. Proiectul va permite tinerilor sa-si exprime in cadru organizat parerile si sa promoveze proiecte de hotarare in Consiliul Local al seniorilor. Totodata va permite autoritatilor locale si educatorilor sa promoveze drepturile si aspiratiile copiilor si tinerilor. Alegerile vor fi organizate exact ca cele pentru actualii alesi locali, cu Birou Electoral Orasenesc format din elevi de clasele IV-V si XI-XII si cu scrutin in toata regula. Premiera este faptul ca vor fi desemnati consilieri tinerii care intrunesc cel mai mare numar de voturi din scoala unde candideaza. Votul uninominal introdus astfel se vrea a fi o premiera si o forma prin care cei tineri vor fi obisnuiti cu acest mod de alegere a reprezentantilor.

Calendarul alegerilor pentru CLCT arata astfel: in perioada 21-28 februarie se vor depune candidaturile, intre 21 februarie si 11 martie va avea loc campania electorala, pe 13 martie (are cade intr-o duminica) vor avea loc alegerile de la o