Case de vacanta in Voronet si terenuri in zona nedeclarate de proprietari


Intră acum și în grupul de

Primarul orasului, Marius Ursaciuc, a apreciat ca in decurs de un an se va reusi finalizarea actiunii de identificare exacta a patrimoniului orasului.

El a spus ca, dupa o prima evaluare, s-a constatat ca numai in Voronet au fost construite 115 case de vacanta, in timp ce in situatiile Primariei erau inregistrate 20.

Ursaciuc a precizat ca „s-a intrat in legalitate” cu aceste case de vacanta, fiind facute incasari de 230 de milioane de lei din taxe si impozite locale percepute proprietarilor acestora. Primarul a subliniat ca a constatat ca din cele 1270 de autorizatii de constructie eliberate de Primarie in ultimii patru ani, doar in sapte cazuri s-a anuntat finalizarea constructiilor, ceea ce presupune ca in cazul celorlalte constructii nu se platesc taxe si impozite. Potrivit lui Ursaciuc, multi proprietari de terenuri nu le-au declarat in totalitate, „la o prima vedere” fiind peste o suta de hectare uzurpate. „Sint strazi intregi unde proprietarii si-au mutat gardurile cu doi metri„ , a spus Ursaciuc.


Intră acum și în grupul de