Pericolul de inundatii din localitatea Crucea a fost diminuat. Pompierii suceveni au stabilizat situatia de pe raul Bistrita


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni în frunte cu prefectul Florin Sinescu, preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şi generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul şef al pompierilor militari suceveni, primarul Dorin Rusu şi membri ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Crucea au monitorizat în cursul zilei de vineri râul Bistriţa care a ieşit din albia minoră în localitatea suceveană Crucea. Totodată, monitorizarea râului a continuat între localităţile Broşteni şi Iacobeni.

monitorizare raul bistrita (5)

 

UPDATE 17.00: ISU Suceava a informat că nu există niciun pericol real de inundaţii deoarece apa se scurge pe sub formaţiunile de gheaţă existente pe râu şi îşi urmează cursul său normal.

În zilele următoare, râurile Dorna şi Bistriţa vor fi monitorizate de către echipaje de pompieri militari, lucrători ai S.G.A. Suceava şi membri ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din zonele vizate, urmând ca, dacă situaţia o va impune, să fie luate toate măsurile de protejare a populaţiei şi a bunurilor materiale.

 

Potrivit ISU Suceava, joi, în jurul orei 15:30, în localitatea Crucea, în zona numită „Colacu”, râul Bistriţa a ieşit din albia minoră, aceasta fiind blocată de un pod de gheaţă ce se întindea pe o suprafaţă de aproximativ trei kilometri.

Din această cauză scurgerea se realiza prin albia majoră a râului, punând în pericol o gospodărie, în cazul în care debitul ar fi crescut mai mult.

Pentru a menține sub control situația, două echipaje de militari de la Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu jandarmi şi lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Crucea au intervenit și au realizat un dig din saci de nisip, pe o distanţă de 30 de metri, astfel încât, în cazul creşterii debitului apei, să nu fie inundate locuinţa şi anexele aflate sub ameninţare.

monitorizare raul bistrita (23)

Vineri, în jurul prânzului, la Crucea, s-au aflat prefectul Florin Sinescu, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şi generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul şef al pompierilor militari suceveni, aceștia monitorizând atent situația de acolo.

 

 

 


Intră acum și în grupul de