Politistii suceveni fac recomandari pentru prevenirea furturilor din casele nelocuite

Poliţiştii suceveni recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor.

  • Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor
  • În cazul în care imobilul  se află într-o zonă izolată şi nu locuinţi efectiv în casa respectivă sau sunteţi nevoit să faceţi deplasări dese şi pe perioade mai lungi de timp, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze
  • Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului
  • Nu depozitaţi bunuri de valoare, bijuterii sau sume de bani în astfel de locaţii

 

 Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în ultimele zile poliţiştii au sesizaţi cu privire la mai multe furturi sau tentative de furt săvârşite prin efracţie, în general din case nelocuite, ai căror proprietari sunt fie plecaţi în străinătate, fie nu utilizează în mod efectiv respectivele locuinţe. Cu toate acestea locuinţele nu sunt asigurate cu sisteme eficiente, iar în interior sunt depozitate bunuri care se constituie în adevărate tentaţii pentru hoţi.

Poliţiştii din zona Câmpulung Moldovenesc, Vama şi Frumosu desfăşoară activităţi investigative şi de cercetare penală, existând indicii cu privire la persoanele bănuite, urmând ca toate cauzele să fie soluţionate procedural.

Vineri, 9 ianuarie 2014, ora 09:40, o femeie de 61 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, persoane necunoscute, în perioada octombrie 2014 – 09.01.2015, i-au pătruns prin efracție în imobilul nelocuit situat în aceeaşi localitate.

În toate încăperile erau urme de răvășire și scotocire a bunurilor depozitate, respectiv obiecte de îmbrăcăminte, de mobilier și covoare. Persoana vătămată a verificat locuinţa şi a declarat că nu i s-au sustras bunuri sau valori.

De asemenea, o femeie de 60 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, în perioada 06-09.01.2015, persoane necunoscute i-au pătruns în imobilul proprietate. La fața locului s-a constatat la imobilul în cauză, partea vătămată locuieşte într-o bucătărie de vară, iar locuința principală nu este folosită zilnic. Ușa de acces nu prezenta urme de forțare.  În toate încăperile imobilului au fost găsite urme de răvășire și scotocire a bunurilor depozitate, respectiv obiecte de îmbrăcăminte, de mobilier și covoare.

Persoana vătămată a verificat locuinţa şi a declarat că nu i s-au sustras bunuri sau valori.

Ulterior, sâmbătă, 10 ianuarie 2014, în jurul orei 14.30, agenţii Postului de Poliţie Frumosu au fost sesizaţi cu privire la faptul că în noaptea de 09/10.01.a.c., în intervalul orar 20.00 – 14.00, persoane necunoscute au pătruns în locuinţele unei femei de 46 ani, din municipiul Bucureşti  şi a vecinului său, de unde au sustras mai multe bunuri.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama şi a Postului de Poliţie Frumosu, care a constatat că  în noaptea de 09/10.01.2015, în intervalul orar 20.00 – 14.00, persoane necunoscute au pătruns în locuinţele părţilor vătămate, iar din interior au sustras bunuri (scule electrice), neputând fi stabilită valoarea acestora.

Părţile vătămate nu au fost de faţă la efectuarea cercetării locului faptei întrucât prima este plecată în Italia şi a doua locuieşte în municipiul Bucureşti.