Politia Suceava a inregistrat aproape 29.000 de apeluri la 112, in 2014. Peste 10.000 dintre acestea au fost abuzive


Intră acum și în grupul de

 

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, au fost înregistrate  în cursul anului trecut un număr de 28.894 de apeluri SNAU 112, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituţie.

Potrivit sursei citate, în medie, la nivelul IPJ Suceava au fost direcţionate zilnic 80 de apeluri 112. Urmare a acestor sesizări, poliţiştii au efectuat 18.579 intervenţii. Din totalul apelurilor, 10.315 au reprezentat apeluri abuzive, îndrumări, reveniri la apeluri. De asemenea, 2659 de apeluri nu s-au confirmat.

telefon fix

” Din nefericire există încă şi persoane care nu înţeleg utilitatea Sistemului Unic 112, apelarea abuzivă având ca rezultat utilizarea improprie a unor resurse importante”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Poliţiştii suceveni atrag atenţia cetăţenilor cu privire la responsabilitatea pe care trebuie să o manifeste atunci când se adresează organelor de poliţie şi sesizează anumite aspecte, măsurile investigative întreprinse de poliţişti implicând  resurse umane şi financiare care ar putea fi orientate către alte cauze reale, astfel încât să se poată asigura climatul de siguranţă civică.

Totodată, poliţiştii suceveni încurajează cetăţenii să apeleze, cu respectarea normelor legale, numărul de urgenţă 112 şi stimulează colaborarea cu comunitatea într-un mod transparent şi eficient.


Intră acum și în grupul de