Primarul Mihaita Negura asteapta ca fondurile pentru finalizarea partiei de schi de pe Rarau sa fie alocate de Guvern


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat, marţi, că iniţierea proiectului pârtiei de schi de pe Masivul Rarău a determinat mai mulţi investitori în turism să deschidă unităţi de cazare şi de alimentaţie publică, care să deservească turiştii ce vor veni, pentru care aceştia au luat credite, dar că din cauză că Guvernul a refuzat să mai finanţeze din 2012 lucrările, investitorii au de suferit.

„E nevoie cât mai repede de această pârtie de schi care, pentru noi, înseamnă un obiectiv esenţial în dezvoltarea zonei”, a explicat Mihăiţă Negură.

Edilul-şef câmpulungean a arătat că lucrările de la pârtia de schi de pe Masivul Rarău sunt blocate din 2012, după ce Guvernul nu a mai contribuit cu fonduri pentru finanţare, iar cele două firme care au executat lucrări au solicitat Primăriei Câmpulung Moldovenesc să achite restanţele de plată de 7,1 milioane de lei.

mihaita negura

„Am făcut eforturi uriaşe, iar la sfârşitul anului trecut am reuşit să achităm întreaga datorie, din care 6,5 milioane de lei din bugetul local, iar 600.000 de lei au fost alocaţi de Guvern”, a spus primarul.

El a adăugat că municipalitatea a şi atacat în instanţă una dintre firmele care execută investiţia pentru că nu au predat lucrarea la timp, în iulie 2012, şi că aşteaptă decizia instanţei.

Primarul Mihăiţă Negură, şi-a exprimat speranţa că în cursul acestui an, investiţia, la care s-au executat 82 la sută din lucrări, să fie finalizată şi că aşteaptă ca fondurile să fie alocate de Guvern aşa cum a fost posibil şi în cazul pârtiei de la Negreşti Oaş.

„Necesarul mai e de circa două milioane de euro. Aştept ca banii să fie alocaţi de Guvern pentru că acelaşi Guvern Ponta, înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, a alocat la Negreşti Oaş 6,7 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la pârtia de schi, care este realizată în aceleaşi condiţii ca cea de pe Rarău. Nu cred că se pot aloca fonduri preferenţial”, a spus Negură.

Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2012, dar au fost sistate din lipsa finanţării, după ce s-au executat peste 80 la sută din proiect şi s-au achitat zece milioane de euro pentru lucrările executate până la mijlocul anului 2012.

partie rarau 2

 Traseul pârtiei de schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până  la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă. Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.

 Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară. Primul tronson al pârtiei are o lungime de trei kilometri, urmând ca apoi să fie începute lucrările la cel de-al doilea tronson, cu o lungime de 1,4 kilometri.

În anul 2005, municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost declarat staţiune turistică de interes naţional.


Intră acum și în grupul de