Opt cazuri de gripă diagnosticate clinic în Suceava, dar şi 518 pneumonii în ultima săptămână


Intră acum și în grupul de

Opt cazuri de gripă diagosticate clinic s-au raportat, în ultima săptămână, în judeţul Suceava, patru din pacienţii diagnosticaţi fiind internaţi în spital, iar evoluţia stării lor de sănătate este favorabilă, a informat, marţi, DSP Suceava.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în ultima săptămână, în judeţul Suceava s-au înregistrat opt cazuri de gripă diagnosticate clinic, iar din totalul pacienţilor dignosticaţi cu această boală patru au fost internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, evoluţia stării de sănătate a acestora fiind favorabilă.

Sursa citată precizează că de la doi pacienţi diagnosticaţi clinic cu gripă, o femeie în vârstă de 64 de ani, respectiv un bărbat în vârstă de 54 de ani, ambii din municipiul Suceava, au fost recoltate probe biologice care au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar în urma analizelor de laborator nu s-a confirmat prezenţa virusului gripal.

În judeţul Suceava, s-au înregistrat, în ultima săptămână, 1976 de cazuri de infecţii acute respiratorii cu 53 de internări şi 518 cazuri de pneumonii cu 143 de internări.

Un număr de 7660 de doze de vaccin antigripal au fost administrate, până în prezent, în judeţul Suceava.

 

 


Intră acum și în grupul de