Senatorul PSD Bereanu: Trebuie sa gasim solutiile pentru a fi finalizata partia de pe Rarau. In primavara ar trebui alocate fonduri


Intră acum și în grupul de

 

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, a declarat, marţi seara în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că vor trebui găsite soluţii pentru ca lucrările de la pârtia de schi de pe Masivul Rarău să fie finanţate şi finalizate.

Bereanu a vorbit în emisiune despre înfiinţarea, la Vatra Dornei, a Agenţiei Naţionale a Muntelui, structură pentru care a militat şi care va avea ca principală preocupare dezvoltarea durabilă a zonelor montane din ţară.

Neculai Bereanu

În context, Bereanu a fost întrebat despre un proiect de dezvoltare a zonei montane din Câmpulung Moldovenesc, pârtia de schi de pe Masivul Rarău.

El a spus că această pârtie trebuie să fie finalizată şi că ar trebui ca Guvernul să aloce fonduri.

„Eu sunt optimist că această investiţie va fi finalizată. Prim primăvară-vară să fie alocaţi banii”, a spus Bereanu.

Senatorul a explicat că există o problemă legată de un proces între Primăria Câmpulung Moldovenesc şi una din firmele care execută lucrarea şi că acest litigiu împiedică alocarea de fonduri.

El consideră că a fost investită o sumă foarte mare de bani în realizarea acestei investiţii până acum şi că este normal ca lucrarea să fie finanţată în continuare pentru ca pârtia să fie dată în folosinţă.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, declara marţi că au fost plătite integral datoriile de 7,1 milioane de lei din fonduri locale pentru lucrările deja executate la pârtie şi că aşteaptă ca în acest an Guvernul să aloce suma necesară pentru finanţarea lucrărilor.


Intră acum și în grupul de