Lungu: Pe 29 ianuarie sper sa putem aproba bugetul pe 2015


Intră acum și în grupul de

ion lungu 2013Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Incercam sa judecam pozitiv in cazul salii de sport a Colegiului „Stefan cel Mare”. Termenul e foarte strans. O sa vedem. Pana la finele anului trebuie finalizat.

Nu avem o valoare a bugetului pe anul acesta pana la aceasta ora. Se asteapta niste acte normative si nu avem nici o cifra. Nu putem discuta decat in jurul bugetului de anul trecut. Voi avea azi niste discutii cu consilierii locali si in special pentru scoli.

Sper sa am intelegere la domnii consilieri sa dam un milion de lei la catedrala ca sa facem in acest an o prima sfintire, să se faca slujbe acolo.

Sper sa vina domnii consilieri cu propuneri.

Pe 29 ianuarie sper sa putem aproba bugetul pe 2015. Azi lucram pe un buget minimal. Nu am foarte multe date. Vom discuta pe executia de anul trecut. Astept si propunerile lor. E lucru ingrijorator pentru mine, si anul nu are semne bune, incasarile pe primele zile din 2015, sunt 57 % fata de anul trecut. La persoane juridice au achitat doar 5 % fata de anul trecut la impozitul pe cladiri.

Si aici vreau sa gandesc pozitiv si sper ca dupa data de 10 sa inceapa sa vina cu banii dupa ce se iau pensiile. Sper sa avem din nou forfota la casierii. Se pare ca oamenii nu mai au bani si saracia a lovit si Suceava.

Saptamana trecuta a avut loc o nenorocire si a ars din temelii cladirea Seminarului teologic. CL va avea sedinta extraordinara vineri si vom muta seminarul la Colegiul „Petru Musat”. Sunt 7 sali de clasa si 80 de locuri de cazare. Pana una alta, vom functiona cu seminarul acolo. Am prins in bugetul pe 2015 o suma suplimentara pentru reparatii si servicii la colegiu.

O sa primim cu 7.500 de pachete in plus ajutoare de la UE. Sunt niste nesincronizari la nivel de Bucuresti. Pentru cam 3700 de beneficiari.

Rezerva asta ne da batai de cap. Paza si chirie. Pana una alta, ni s-a spus sa asteptam un pic ca vor veni niste acte normative.

La handbal, din pacate, e un dosar in instanta si asteptam un raspuns. Rectorul sustine ca 500.000 de lei ar putea ajunge in acest an pentru echipa.

In sfarsit s-a adus valoarea normei de hrana pentru politisti. Noi o pregatim, am prins-o in bugetul pe 2015. la fondul de salarii nu putem fundamenta cat vrem.

Nu am azi niciun motiv sa ma gandesc la schimbarea atributiilor viceprimarilor. E un atribut al CL sa faca noi majoritati. Nu am avut nici un fel de problema cu nici unul. Eu sunt independent. Nu vad o majoritate foarte larga. Poate fi una de la sedinta la sedinta. Eu m-am invatat sa lucrez si asa. Eu raman independent.

Nu e o majoritate clara in nici un fel.”


Intră acum și în grupul de