Deficit alarmant de medici in judetul Suceava! Vezi cati medici au ales sa plece peste hotare anul trecut


Intră acum și în grupul de

Județul Suceava se confruntă cu un deficit alarmant de medici. În 2014, la Colegiul Judeţean al Medicilor Suceava au fost înregistrate mai multe solicitări din partea medicilor care au cerut echivalarea pentru a putea lucra în sistemul medical din străinătate.

Potrivit datelor oficiale transmise de Andreea Munteanu, juristul CJM Suceava, anul trecut șase medici suceveni au ales să plece peste hotare să își exercite profesia.

medic

În Anglia a plecat un medic dermatolog, iar în Irlanda s-au îndreptat doi medici, unul specializat pe Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) și unul pe Obstetrică Ginecologie.

De asemenea, un alt medic de la Obstetrică Ginecologie a plecat în Belgia, în timp ce în Franța a plecat un medic oftalmolog, iar în Suedia un psihiatru.

Totodată, juristul CJM Suceava a specificat că mulți medici au cerut un certificat de membru la CJM, chiar dacă încă nu s-au angajat undeva peste hotare, dar există și două cazuri de medici care lucrează atât în țară, cât și în străinătate.

„Au plecat destul de mulți. Avem un deficit foarte mare de medici”, a spus Andreea Munteanu, juristul CJM Suceava.

Aceasta a precizat faptul că pentru a acoperi nevoia de personal medical din județ, medici din Iași, Bistrița sau Cluj vin o dată sau de două ori pe săptămână în Suceava pentru a trata bolnavii.

„Sunt medici care vin și de la Iași, o dată sau de două ori pe săptămână. La Vatra Dornei vin medici de la Bistrița și de la Cluj”, a declarat Munteanu.

O altă problemă întâlnită în sistemul medical sucevean este populația destul de îmbătrânită de medici: „Majoritatea populației de medici este destul de îmbătrânită. În județ se lucrează cu foarte mulți medici pensionari, iar mulți dintre ei nu mai vor să continue”, a susținut juristul CJM Suceava.

Reamintim că în anul 2013, opt medici suceveni au reuşit să emigreze în Franţa, Germania și Anglia.

 


Intră acum și în grupul de