Un nou termen pentru darea in folosinta a unui prim tronson din soseaua de centura a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Tronsonul Pătrăuţi-Şcheia, între DN 2(E 85) şi DN 17(E 576) al şoselei de centură a Sucevei nu va fi dat în folosinţă nici în data de 15 ianuarie, iar o estimare a autorităţilor judeţene este că lucrările ar putea fi finalizate până la sfârşitul lunii ianuarie.

Potrivit datelor pe care le deţin autorităţile sucevene, firma care execută lucrările la acest tronson al şoselei de centură, mai are de montat 24 de stâlpi de iluminat din cei 165 de stâlpi care vor funcţiona atât la intrarea pe şosea de pe DN 17 cât şi în zona de intrare pe DN 2.

Totodată, în ultima perioadă, au fost montate parapetele uşor, pe o lungime de mai mulţi kilometri, dar că este nevoie de montarea parapetelui semi-greu.

Astfel, se aşteaptă ca săptămâna viitoare să fie adus de la firma producătoare parapetele semi-greu şi care va fi apoi montat.

Zidul Mortii DN 17 santier atentie

Se apreciază că lucrarea va putea fi dată în folosinţă la sfârşitul lunii ianuarie.

Iniţial, şeful Direcţiei regionale Iaşi a CNADNR, spunea că primul tronson al şoselei de centură ar putea fi circulabil în 14 noiembrie 2014, dar prefectul Florin Sinescu a fost mai sceptic şi indica drept termen de finalizare sfârşitul lunii decembrie 2014.

La sfârşitul anului trecut, Florin Sinescu a arătat că sunt întârzieri la derularea lucrărilor şi estima că acest tronson ar putea fi deschis circulaţiei la mijlocul lunii ianuarie.

Potrivit master-planului prezentat, marţi, de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, şoseaua de centură a Sucevei ar urma să fie dată în folosinţă pe întreaga lungime, în noiembrie 2015.

De remarcat este că pentru celelalte două tronsoane, realizate în proporţie de circa 80 la sută, urmează să fie organizată o licitaţie pentru selecţia firmei care să execute lucrările.

Ministerul Transporturilor a indicat şoseaua de centură a municipiului Suceava un punct critic întrucât lucrările sunt întârziate foarte mult.

Un alt punct critic de pe harta Ministerului Transporturilor este tronsonul de drum Iacobeni-Moisei, de pe DN 18, care trebuia să fie modernizat până în 2013, dar la care s-a reluat licitaţia de selecţie a firmei care să execute lucrarea.

Atât la şoseaua de centură cât şi la drumul Iacobeni-Moisei au fost reziliate contractele cu firmele care fuseseră iniţial selectate să execute lucrările.


Intră acum și în grupul de