Lasat fara majoritate in Consiliul Local. Ion Lungu lasa sa se inteleaga ca se va inscrie curand intr-un partid


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care şi-a declarat recent independenţa politică, demisionând din PDL, a lăsat de înţeles, miercuri, în finalul conferinţei săptămânale de presă, că ar urma să se înscrie într-un partid.

ion lungu, cosmin romega si valentin adomnicai

În cadrul conferinţei de presă, Ion Lungu a fost întrebat dacă intenţionează să modifice atribuţiile viceprimarilor în condiţiile în care PNL ar dori schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD, Gavril Vârvara.

El a răspuns că nu are nici un motiv să se gândească la chimbarea atribuţiilor viceprimarilor.

Întrebat dacă va fi înlocuit viceprimarul Vârvara, Ion Lungu a spus că e un atribut al Consiliului Local să facă noi majorităţi.

„Nu am avut nici un fel de problemă cu nici unul dintre viceprimari”, a explicat primarul.

El a subliniat că este independent.

Totodată, Ion Lungu a arătat că nu vede o majoritate largă în Consiliul Local.

„Nu văd o majoritate foarte largă. Poate fi una de la şedinţă la şedinţă. Eu m-am învăţat să lucrez şi aşa. Eu rămân independent”, a spus Lungu.

Totuşi, după ce a fost întrebat dacă i se pot adresa şi întrebări politice, cum ar fi că a refuzat, în 2012, să preia conducerea organizaţiei municipale PDL Suceava ceea ce i-ar fi adus şi susţinerea din partea partidului pentru o nouă candidatură, Ion Lungu a refuzat să răspundă.

El a spus că la întrebările politice va răspunde la sediul partidului, şi că nu mai e mult până să o facă.

„(La întrebările politice răspund) la sediul partidului. Şi nu mai e mult până acolo”, a spus Ion Lungu, care a menţionat că a dat astfel un semnal.

Potrivit unor surse politice, Ion Lungu ar urma să se apropie de UNPR.

Ion Lungu a fost ales primar în anul 2004 când a candidat din partea PNL. El a părăsit PNL în anul 2008 înaintea alegerilor locale şi a candidat pentru un nou mandat din partea PDL.

După ce în 2012 a fost reales pentru a treia oară în funcţie dar la o diferenţă mică faţă de contracandidatul său Alexandru Băişanu, Ion Lungu a anunţat că renunţă la funcţiile politice din PDL.

El a renunţat şi la calitatea de membru al PDL după ce în toamna anului trecut Guvernul Ponta a emis o ordonanţă care permitea aleşilor locali să renunţe la partidul pe lista căruia au fost aleşi fără să-şi piardă mandatul.

Ordonanţa a fost declarată neconstituţională.

Parlamentul urmează să adopte o nouă lege prin care să fie tranşată problema aleşilor locali care au părăsit partidul folosindu-se de prevederile respectivei ordonanţe de urgenţă.

 

 


Intră acum și în grupul de