Ancheta in cazul taximetristului batut crunt in spatele Casei de Cultura Suceava prinde contur. Al patrulea suspect a fost bagat in arest


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus, joi, 15 ianuarie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un al patrulea individ care a bătut cu cruzime un taximetrist, în luna septembrie a anului trecut, în spatele Casei de Cultură Suceava.

Potrivit prim-procurorului Lucian Stănescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, numitul Dura Eduard-Sebastian a fost reţinut pentru 24 ore, procurorii suceveni cerând Tribunalului Suceava și arestarea preventivă pe o perioadă de 16 zile.

arestat catuse

Numitul Dura Eduard-Sebastian este cercetat în calitate de autor pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor calificat după ce în data de 19 septembrie 2014, în jurul orei 22.00, taximetristul C.M. a fost atacat de patru persoane cu bâte, răngi și un topor.

Așa cum rezultă din probele administrate pe parcursul urmăririi penale, în seara zilei de 19 septembrie 2014, în jurul orelor 22:02, taximetristul se afla în staţia de taximetre din apropierea Casei de Cultură a municipiului Suceava, iar la un moment dat în locul respectiv a oprit un autoturism de teren aflat în posesia lui Biriş Decebal de mai multă vreme din care au coborât patru persoane.

După o scurtă discuție cu taximetristul, cele patru persoane au luat din maşină mai multe bâte, răngi și un topor cu intenţia vădită de a-l agresa pe acesta.

Bărbatul a fugit din zona stației de taximetre până în apropierea sălii de sport din apropiere unde, a fost ajuns de agresori şi lovit peste tot corpul cu obiectele contondente pe care le aveau asupra lor.

La scurt timp agresorii au părăsit locul faptei cu acelaşi autoturism.

În urma analizării imaginilor de pe o cameră de supraveghere de la un magazin de bijuterii din apropiere, autoturismul de teren a părăsit zona staţiei de taximetre la ora 22:03:56.

Din probatoriul procurorilor suceveni a reieșit că mobilul agresiunii l-ar constitui faptul că taximetristul a transportat mai multe persoane spre cartierul Burdujeni în jurul datei de 11 septembrie 2014 pentru a agresa persoane din anturajul altor inculpaţi, Biriş Decebal şi Balan Petru-Traian, ca o răzbunare pentru altercaţii anterioare.

Procurorii suceveni susțin că la data respectivă spre cartierul Burdujeni s-au deplasat aproximativ 50 persoane, în mai multe autoturisme.

Agresiunea nu a avut loc, însă inculpaţii au aflat despre acest lucru și s-au informat în privința indicativul taximetrului şi au pornit în căutarea acestuia, urmând ca ulterior să-i identifice şi pe ceilalţi participanţi pentru a se răzbuna şi pe ei.

În declarațiile date, taximetristul a confirmat deplasarea grupului la data de 11 septembrie.

Reamintim că în data de 3 octombrie 2014, prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au fost arestați inculpaţii Traian Bălan, Decebal Biriş şi Răzvan Neacşu pentru tentativă de omor.

Ulterior, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava din 13 noiembrie 2014, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei, din infracţiunea de tentativă la omor în infracţiunea de tentativă la omor calificat.

De asemenea, faţă de Balan Petru-Traian s-a reţinut şi incidenţa alin. 1 lit. e din art. 189 C.pen., în sensul că fapta a fost comisă de către o persoană care a mai săvârşit anterior o tentativă la infracţiunea de omor.

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

 


Intră acum și în grupul de